Yunet
 

Kultura

Predstava „Mehanizam“ u Kulturnom centru Zrenjanin

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 19. oktobar 2022. • 12:36 •

Predstava „Mehanizam“ u Kulturnom centru Zrenjanin

Mehanizam je visoko razvijen sistem specijalizovan za odbranu od života i osećanja. Drži te na sigurnom. Štiti te i guši.
Predstava Mehanizam je nastala tokom višemesečnog istraživanja telesno-duševno-psihičkih obrazaca koji utiču na nivo životnosti ljudskog Bića. Autorke su četiri umetnice koje u predstavi razotkrivaju pojedine slojeve sopstvenih mehanizama – automatizama, samosabotaža, iluzija… Ispod svih slojeva su – svesnost, ranjivost i mogućnost izbora.
Predstava se bavi pitanjima od univerzalnog značaja za svakodnevni život i telesno-duševno-psihičko zdravlje Čoveka u savremenom društvu, sa posebnim fokusom na izazove sa kojima se u tom smislu sreće Žena.
Trajanje: 60 minuta
Autorke i performerke: Aleksandra Jelić, Vera Erac, Nataša Milojević, Olivera Milojević Čavić

O festivalu NA SOPSTVENI POGON Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije ove godine organizuje osmi festival Na sopstveni pogon koji će se održati od 19. oktobra do 11. decembra u čak 9 gradova (Zrenjaninu, Smederevu, Kragujevcu, Pančevu, Šapcu, Kruševcu, Užicu, Boru, Novom Kneževcu), promovišući nezavisnu kulturu, umrežavanje aktera sa nezavisne scene i decentralizaciju kulturnih sadržaja.
Festival će se ove godine održati pod sloganom jednog od programa – Saradnja za budućnost, kroz 12 događaja koji obuhvataju radionice, festivale, predstave, performanse i druge različite formate propitivanja, angažovanja i predstavljanja kulturnih sadržaja.

Festival su podržali: European Endowment for Democracy (EED), Fond za otvoreno društvo, Ministarstvo kulture i informisanja republike Srbije i Sekretarijat za kulturu grada Beograda.

Kulturni Centar Zrenjanin 19.10. od 20 h

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena