Yunet
 

Kultura

Predstavljanje prvih primeraka izdanja „Tarzan – Gospodar džungle“

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 29. septembar 2022. • 15:02 •

Predstavljanje prvih primeraka izdanja „Tarzan – Gospodar džungle“

U petak 30.09. sa početkom u 19h, u Velikom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin, ekskluzivno predstavljanje prvih primeraka izdanja „Tarzan – Gospodar džungle“, prevedenih na srpski jezik, za koje je vizuelna rešenja uradio naš sugrađanin Stevan Subić.

„Tarzan“ je do danas preveden na 6 jezika, i dugo očekivani prevod za čitalacku publiku našeg regiona, napokon je ugledao svetlost dana i u Srbiji. Renomirani Srpski izdavač Makondo, Subićev izdavač za prostor Balkana, pripremio je ekskluzivnu knjigu, u tesnoj saradnji sa autorom, koji ovim izdanjem svojim čitaocima predstavlja novi autorski standard po kome će svi njegovi naslovi i predstojeći prevodi biti objavljivani.

Naslov je objavljen premijerno u Francuskoj 2021. godine, gde je imao dva posebna izdanja i gde je fantastično primljen od tamošnje publike i kritike. Usledili su prevodi u Holandiji, takođe 2 posebna izdanja, zatim Španiji, Nemačkoj, Brazilu a jos 2 prevoda na velike svetske jezike su u pripremi.

Autor se i ovog puta odlučuje da prvi primerci knjige budu dostupni upravo u njegovom rodnom gradu, za Zrenjanince, pre nego što knjiga bude promovisana u drugim gradovima naše zemlje i u regionu. Svojevrsna premijera i praksa, su ono što kao autor prisutan na globalnoj umetničkoj sceni želi da podari svojim sugrađanima i svom rodnom gradu.

Premijerom autor postavlja na mapi kao važno mesto, grad u kome se za umetnost naše generacije važne stvari dešavaju prve.Razgovor sa publikom, uz dostupne ekskluzivne prve primerke knjige, vodiće autor Stevan Subić sa gio urednikom Makonda, Kristijanom Relićem.

Nadležni kustos je Dušan Marinković.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad