Yunet
 

Kultura

Violinski koncert Ljubomira Mihailovića

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 30. avgust 2022. • 12:01 •

Violinski koncert Ljubomira Mihailovića

U Atrijumu Narodnog muzeja Zrenjanin u petak, 2. septembra 2022. godine, sa početkom u 20 časova biće održan koncert violiniste Ljubomira Mihailovića. Na programu će se naći dela baroknog kopozitora Johana Sebastijana Baha.

Ulaz je besplatan, a koncert organizuje Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa Narodnim muzejom Zrenjanin.

Biografija:
Ljubomir Mihailović (1962) diplomirao je u klasi profesora Rajka Dojčinovića na FMU. Magistarske studije je završio na Akademiji umetnosti u Novome Sadu u klasi profesora Dejana Mihailovića. Usavršavao se i u klasi profesora Igora Ozima na „Hochschule für Music“ u Kelnu. Od 1994. do sada, svirao je, kao solista i koncert-majstor, sa Kelnskim kamernim ansamblom, preko 400 koncerata širom Nemačke, Francuske, Švajcarske i Španije. Nastupao je još i u Grčkoj, Austriji, Peruu, Sovjetskom Savezu, Portugaliji i Izraelu.

Kao solista sa kamernim orkestrim „Majstori gudači“ pod vođstvom profesora Dejana Mihailovića snimio je kompakt disk „Četiri godišnja doba“ Antonija Vivaldija u izdanju MDM iz Kelna. Kao profesor violine, pokazao je zapažen uspeh u radu sa studentima, što potvrđuju brojni javni nastupi i položene audicije za ugledne orkestre u zemlјi i inostranstvu.

Značajne su i druge pedagoške aktivnosti Ljubomira Mihailovića, kao majstorski kursevi, članstvo u žirijima na takmičenjima violinista…Ljubomir Mihailović je zaposlen kao vanredni profesor na FMU u Beogradu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad