Yunet
 

Kultura

Retrospektivna izložba fotografija, „Ivan Pančić – Lovac na svetlo i tamu“

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 5. avgust 2022. • 09:45 •

Retrospektivna izložba fotografija, „Ivan Pančić – Lovac na svetlo i tamu“

Izložba radova zrenjaninskog fotografa i nekadašnjeg fotoreportera lista „Zrenjanin“ pod nazivom „Ivan Pančić – Lovac na svetlo i tamu – Retrospektivna izložba fotografija“ biće svečano otvorena u ponedeljak, 8. avgusta 2022. godine u 20 časova u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin.

Povod za ovu izložbu je obeležavanje šest decenija predanog rada Ivana Pančića u oblasti  fotografije, a postavka će kroz više od 70 fotografija predstaviti izbor iz njegovog bogatog opusa. Na izložbi su kroz objektiv Ivana Pančića predstavljeni grad Zrenjanin, motivi Banata, običaji i tradicija, priroda koja nas okružuje, sportska dešavanja, umetnička fotografija i dr. Vremenski raspon u kome su fotografije nastale je od šezdesetih godina prošlog veka, do današnjih dana.

Autor fotografija na izložbi je Ivan Pančić, dok su autori izložbe Jovan Drndak Njegović, fotoreporter i urednik fotografije lista Zrenjanin i Ivana Arađan, viši kustos-istoričar umetnosti Narodnog muzeja Zrenjanin. Saradnik na izložbi i u grafičkoj pripremi je Ranko Savčić (Atelje Forsa). Izložbu organizuju Narodni muzej Zrenjanin i Fotografski dokumentacioni centar uz pokroviteljstvo Grada Zrenjanina.

Publika će izložbu moći da pogleda do početka septembra 2022. godine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad