Yunet
 

Kultura

Ovog vikenda u gradu – ZROK FEST, KORZO FEST, Banatska bajka

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 28. jul 2022. • 09:00 •

Ovog vikenda u gradu – ZROK FEST, KORZO FEST, Banatska bajka

OVOG VIKENDA U GRADU

Amfiteatar Kulturnog centra ZrenjaninaGlavna gradska ulica – centar gradaŽupanijski park (Gradska bašta) Kulturni centar Zrenjanina i ovog vikenda u saradnji sa partnerima organizuje veliki broj letnjih programa u otvorenom prostoru na par gradskih lokacija. Završnica Korzo festa publiku očekuje u petak, 29. i subotu, 30. jula, rok svirke – ZROK fest sa nastupom tri benda održaće se u Amfiteatru Kulturnog centra a manifestacija «Banatska bajka – leto u Gradskoj bašti» ‘krupnim koracima’ svojim svakodnevnim programima ulazi u završni mesec organizacije programa za sve generacije.

Raspored programa, nastupa i prezentacija pogledajte u nastavku ili na sajtu www.kczr.org

KORZO FEST

Završnica ovogodišnje manifestacijePetak, 29. i subota, 30. jul

Ovog vikenda završavamo ovogodišnju manifestaciju KORZO FEST uz odlične svirke, nastupe poznatih bendova i čuvene umetničke i edukativne radionice koji će ulepšati boravak posetilaca u glavnoj gradskoj ulici. Bogat i žanrovski različit programski sadržaj za sve generacije u petak 29. jula kod Vodotornja, nudi nastup tamburaškog orkestra „Banda drvena“ a u subotu, 30. jula nastupa dobro poznat, na domaćoj estradi, „OK bend“. Za ljubitelje programa „ulična svirka“ u subotu, 30. jula očekuje se i nastup, ovog puta, tria „Hand Made“. Petak i subota, pored radionica rezervisani su i za dve dečje predstave interpretirane po motivima poznate priče „Tri praseta“ i bajke „Uspavana lepotica“.

Raspored programa pogledajte u nastavku:

MUZIČKI KONCERTI KOD VODOTORNjA

jul – 22h – BANDA DRVENA, Tamburaški Rock’n’Rolljul – 22h – OK BEND

PROGRAM „ULIČNA SVIRKA,, – PLATO ISPRED STARE ROBNE KUĆE

jul – TRIO „HAND MADE“ – 20:30h

PETAK, 29 JUL
Plato ispred Robne kuće 19h – DEČIJA RADIONICA „ŠKOLA CRTANjA VIORELA FLORE“
Plato ispred Robne kuće 19h – RADIONICA STARIH ZANATA „JANjINE STAKLENE ISKRE“
Plato ispred Robne kuće 19h- RADIONICA KERAMIKE ZA ODRASLE
Plato kod Vodotornja 19h – LjUBITELjI ŽIVOTINjA I PRIRODE „ZELENE ŠAPE“ – EDUKACIJA O ŽIVOTINjAMA, PRIRODI I NEOPHODNOSTI RECIKLAŽE.
Plato kod Vodotornja 19:30h – JOVAN CARAN – PREDSTAVE ZA DECU: „TRI PRASETA“ I „USPAVANA LEPOTICA“ (dve bajke)
Plato ispred Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ 20h – KNjIŽEVNO VEČE

SUBOTA, 30 JUL
Plato ispred Robne kuće 19h – DEČIJA RADIONICA „ŠKOLA CRTANjA VIORELA FLORE“
Plato ispred Robne kuće 19h – RADIONICA STARIH ZANATA „JANjINE STAKLENE ISKRE“
Plato ispred Robne kuće 19h – RADIONICA KERAMIKE ZA ODRASLE
Plato kod Vodotornja 19h- LjUBITELjI ŽIVOTINjA I PRIRODE „ZELENE ŠAPE“ – EDUKACIJA O ŽIVOTINjAMA, PRIRODI I NEOPHODNOSTI RECIKLAŽE.
Plato kod Vodotornja 19:30h JOVAN CARAN – PREDSTAVE ZA DECU: „TRI PRASETA“ I „USPAVANA LEPOTICA“ (dve bajke)
Plato kod Vodotornja 19h- LjUBITELjI ŽIVOTINjA I PRIRODE „ZELENE ŠAPE“ – EDUKACIJA O ŽIVOTINjAMA, PRIRODI I NEOPHODNOSTI RECIKLAŽE.

– Organizatori manifestacije su Kulturni centar Zrenjanina i Turistička organizacija grada Zrenjanina. Podršku pri realizaciji manifestacije pružile su ustanove kulture: Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“, Narodni muzej Zrenjanin, i Narodno pozorište „Toša Jovanović“ Zrenjanin. Pokrovitelj manifestacije je Grad Zrenjanin. Prijatelji manifestacije su PerSu marketi.

ZROK FEST

Kulturni centar ZrenjaninaSubota, 30. jul – 22 sata
U subotu, 30. jula u okviru ZROK festa nastupaju bendovi: TBK, „Neprijatelj prelazi Zeku“, Drink or Die. Koncert počinje u 22 sata u Amfiteatru Kulturnog centra Zrenjanina. Ulaz je besplatan.

BANATSKA BAJKA

U zrenjaninskoj Gradskoj bašti u toku je manifestacija «Banatska bajka – leto u gradskoj bašti“. Svakodnevni kulturno umetnički programi za sve generacije održavaće se do 28. avgusta. Detaljan prgramski sadržaj objavljuje se na stranici https://www.facebook.com/Banatska-Bajka-Leto-U-Gradskoj-Ba%C5%A1ti 1341842445907622/. Manifestaciju organizuju Kulturni centar, Turistička organizacija i IP Media 023 Zrenjanin. Pokrovitelj manifestacije je Grad Zrenjanin.

Raspored programa «Banatske bajke» za naredni period

Sreda 27. jul – U 19 časova počinje nastup Ženske pevačke grupe Kulturnog centra Zrenjanina «Filigran» a nakon koncerta sa početkom u 21 sat, održaće se književno veče Darka Ješića iz Starčeva.

Četvrtak 28. jul – U 18 časova održaće se logopedska radionoica, u 19 časova radionica dečjeg centra «Smajli» a sa početkom u 21 sat počinje projecija filma: „Kondorito- avantura u svemiru“.

Petak, 29. jul u 20 časova nastupa Milica Dosković sa gostima

Subota, 30. jul – 20 časova – nastup muzičkog sastava Bid Bend „Gagić i prijatelji“

Nedelja, 31. jul – 21 sat – bioskop na otvorenom – projekcija dečjeg filma

Ponedeljak, 1. avgust – 20 časova – nastup muzičara Dragoljuba Grbića iz Aleksandrova

Utorak, 2. avgust – 20 časova – Pivsko veče – predstavljanje Male Pivare „Crna kornjača„ iz Beograda uz nastup dua „Hand Made“

Sreda, 3. avgust – 20 časova – promocija knjige „Avramovi iz Panonije“ Biljane Dimitrijevič Martinov – autorka i prijatelji –

Četvrtak, 4. avgust – U 18 časova studio Cekom realizuje radionicu animacije, od 19 časova organizuje se čitaonica GNB „Žarko Zrenjanin“ a od 20 časova radionica „Planeta“ Kreativnog centra „Dečije carstvo“. U 21 sat na programu je projekcija filma za decu.

Petak, 5. avgust – 20 časova – nastupa Milica Dosković sa gostima

Ulaz na programe navedenih manifestacija je besplatan.

Organizator ZROK festa je Kulturni centar Zrenjanina, KORZO fest organizujemo u saradnji sa Turističkom organizacijom grada a u organizaciji manifestacije «Banatska bajka – leto u Gradskoj bašti» pored gradske TO učestvuje i IP Media023. Pokrovitelj manifestacija je Grad Zrenjanin a prijatelj manifestacija su PerSu marketi.

Satnicu održavanja programa za sve tri manifestacije možete pogledati na sajtu Kulturnog centra Zrenjanina www.kczr.org

Dobro došli!

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena