Yunet
 

Kultura

Program Kulturnog centra Zrenjanina do 28. jula 2022.

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 19. jul 2022. • 09:49 •

Program Kulturnog centra Zrenjanina do 28. jula 2022.

ZROK FEST

Kulturni centar ZrenjaninaSubota, 23. jul – 22 sata
U subotu, 23. jula u okviru ZROK festa nastupaju bendovi: Desolation, Trash Union, Yox i Mud Factory. Koncert počinje u 22 sata u Amfiteatru Kulturnog centra Zrenjanina. Ulaz je besplatan.

Organizator: Kulturni centar Zrenjanina
Pokrovitelj: Trgovinski lanac „PerSu“

BANATSKA BAJKA

U zrenjaninskoj Gradskoj bašti u toku je manifestacija «Banatska bajka – leto u gradskoj bašti“. Svakodnevni kulturno umetnički programi za sve generacije održavaće se do 28. avgusta. Detaljan prgramski sadržaj objavljuje se na stranici https://www.facebook.com/Banatska-Bajka-Leto-U-Gradskoj-Ba%C5%A1ti 1341842445907622/. Manifestaciju organizuju Kulturni centar, Turistička organizacija i IP Media 023 Zrenjanin. Pokrovitelj manifestacije je Grad Zrenjanin.

Raspored programa «Banatske bajke» za naredni period

Ponedeljak, 18. jul – 20 časova – nastup muzičara Dragoljuba Grbića iz Aleksandrova

Utorak, 19. jul – 20 časova – Pivsko veče – predstavljanje: Mala pivara Mr Smit, Bački Jarak i nastup dua „Hand Made“

Sreda, 20. jul – 20 časova – Etno veče –

Četvrtak, 21. jul – 18 časova – Animacije za decu, CEKOM, 19 časova radionica „Blagovesta“ a od 21 sat projekcija filma „Zaleđeno kraljevstvo Hauarda Lavkrafta“

Petak, 22. jul – 20 časova – Milica Dosković sa gostima
Subota, 23. jul – 20 časova – nastup muzičkog sastava Bid Bend „Gagić i prijatelji“
Nedelja 24. jul – 21 sat – projekcija filma „Cvrle- Nikad ne letiš sam“

Utorak 26. jul – 20 časova – Vinsko veče – Vinarija „Korolija“ Sutjeska i duo „Hand Made“

Sreda 27. jul – U 19 časova počinje nastup Ženske pevačke grupe Kulturnog centra Zrenjanina «Filigran» a nakon koncerta sa početkom u 21 sat, održaće se književno veče Darka Ješića iz Starčeva.

Četvrtak 28. jul – U 18 časova održaće se logopedska radionoica, u 19 časova radionica dečjeg centra «Smajli» a sa početkom u 21 sat počinje projecija filma: „Kondorito- avantura u svemiru“.

Ulaz na programe manifestacije «Banatska bajka» je slobodan.

KORZO FEST

Vikend programi u centru gradai 23. jul
Ovog vikenda u glavnoj gradskoj ulici na Korzo festu predviđenom dimanikom i rasporedom programa posetioce očekuju koncerti kod Vodotoranja i stare Robne kuće. U subotu, 23. jula nastupa grupa „Legende“ dok je petak, 22. jul rezervisan za dve rokenrol svirke. Nastavljamo sa organizacijom edukativnih dečjih umetničkih radionica i radionica koje govore o nizu važnih tema, o načinu života savremenog čoveka. Tu je i književno veče kao i nastupi dečjih plesnih studija…

Satnicu održavanja programa, pogledajte u nastavku.

i 23. jula posetioce očekuju sledeći programi:

PETAK, 22 JUL
Plato ispred Robne kuće 19h – DEČIJA RADIONICA „ŠKOLA CRTANjA VIORELA FLORE“
Plato ispred Robne kuće 19h – DEČIJA RADIONICA „EKOLOGIJA“ –KREATIVNI CENTAR „DEČIJE CARSTVO“
Plato ispred Robne kuće 20h – UDRUŽENjE VRATIMO DECI RADOST U POKRETU – NOGOMETNI BILIJAR ZA DECU I ODRASLE, OD 7 DO 77
Plato kod Vodotornja 19h – LjUBITELjI ŽIVOTINjA I PRIRODE „ZELENE ŠAPE“ – EDUKACIJA O ŽIVOTINjAMA, PRIRODI I NEOPHODNOSTI RECIKLAŽE.
Plato kod Vodotornja 19h – PLESNI STUDIO „UNA“
Plato ispred Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ 20h – KNjIŽEVNO VEČE

SUBOTA, 23 JUL
Plato ispred Robne kuće 19h – DEČIJA RADIONICA „ŠKOLA CRTANjA VIORELA FLORE“
Plato ispred Robne kuće 19h – DEČIJA RADIONICA „KO ĆE BRŽE KO ĆE BOLjE – TAKMIČARSKA IGRA“ –KREATIVNI CENTAR DEČIJE CARSTVO
Plato kod Vodotornja 19h – LjUBITELjI ŽIVOTINjA I PRIRODE „ZELENE ŠAPE“ – EDUKACIJA O ŽIVOTINjAMA, PRIRODI I NEOPHODNOSTI RECIKLAŽE.
Plato kod Vodotornja 20h – PLESNI STUDIO „FREE DANCE“

O manifestaciji, programima, organizatorima

Kratak infoDeseti “Korzo fest” održava se do 30. jula svakog petka i subote, u večernjim satima od 19 do 24 sata u ulici Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića. Programi su prilagođeni svim uzrastima. Za najmlađe, programi počinju u 19 časova. Deca će imati priliku da gledaju i uživaju u pozorišnim predstavama, animacijama, plešu sa plesnim grupama i učestvuju u raznim edukativnim radionicama. Za odrasle će takođe biti održane edukativne radionice i upriličene književne večeri. Koncerti bendova različitih muzičkih žanrova održavaće se od 22 sata na bini kod Vodotornja dok će se muzički segment pod nazivom “ulične svirke” održavati na platou kod stare “Robne kuće”…– Organizatori manifestacije su Kulturni centar Zrenjanina i Turistička organizacija grada Zrenjanina. Podršku pri realizaciji manifestacije pružile su ustanove kulture: Gradska narodna biblioteka “Žarko Zrenjanin”, Narodni muzej Zrenjanin, i Narodno pozorište “Toša Jovanović” Zrenjanin. Pokrovitelj manifestacije je Grad Zrenjanin. Prijatelji manifestacije su PerSu marketi.Pozivamo sve sugrađane da posete manifestaciju i uživaju u besplatnim zabavnim, umetničkim i edukativnim programima u centru grada.

U toku
IZLOŽBA SKULPTURA NENADA VACIĆA
„DEKONSTRUKCIJA KONSTRUKCIJE“

Otvorena u Kulturnom centru do 2. avgusta
Izložba pod nazivom „Dokonstrukcija konstrukcije“ likovnog umetnika Nenada Vacića, dobitnika druge nagrade prošlogodišnjeg likovnog konkursa „30×30“ otvorena je u Kulturnom centru Zrenjanina do 2. jula. Postavka sadržati oko tridesetak skulptura. Autor navodi da je na početku nastanka svojih radova polazio od pretpostavke da kroz njih simbolički govori i da ih stvara sa namerom da oplemeni visokourbanizovane prostore i dehumanizovane sredine pokušavajući da im udahne novu energiju i život. U jednoj od faza nastanka shvatio je da su oni kao skulptura sami sebi dovoljni kojoj nije potrebna koegzistencija sa arhitekturom. Samim tim svoje radove počeo je samostalno da izlaže u okviru izložbi a za neke od njih je i dobio nagrade. Nenad Vacić je izveo petnaest dela u javnim prostorima, u zemlji i inostranstvu. Imao je devet samostalnih, učestvovao na više od sedamdeset grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu, kao i na deset internacionalnim simpozijumima. Dobio je petnaest nagrada, zahvalnica i počasnih diploma. Autor i realizator je pet nagradnih trofeja.Izložba je otvarena u okviru programa vizuelnih umetnosti Kulturnog centra Zrenjanina.

Razgovor sa autorom i mr Vukašinom Milovićem, likovnim umetnikom i članom žirija o Vacićevom umetničkom radu pogledajte u video prilogu: https://www.youtube.com/watch?v=W69DEuclu4Q

Organizator zadržava pravo izmene programa.

Pratite nas putem FB strane, sajta –
www.kczr.org kao i preko YouTube kanala

Prijatelj Kulturnog centra Zrenjanina
Trgovinski lanac PerSu

Dobro došli!

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena