Yunet
 

Kultura

Izložba „Crteži i slike“ u kafiću „Mali Pariz“ Biljane Midorović

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 3. jul 2022. • 10:56 •

Izložba „Crteži i slike“ u kafiću „Mali Pariz“ Biljane Midorović

Slikarstvo je moja strast još od najranijih dana, iako sam po profesiji profesorica italijanskog jezika i instruktorka joge. Intenzivno sam se bavila crtanjem i slikanjem od svoje 15. godine kod profesora Gibarova, koji je i dalje moj mentor. Zbog obaveza oko dece i profesionalnog usavršavanja u drugim oblastima, u jednom periodu sam zapostavila slikanje i crtanje, ali sam se od pre nekoliko godina ponovo posvetila svom umetničkom radu.
Iako sam svoju profesionalnu karijeru gradila u drugim oblastima, moja ljubav prema slikarstvu nikada nije prestala. Koristim svaku priliku da se usavršavam, i da budem u toku sa savremenim tendencijama u umetnosti kako u svetu, tako i kod nas.

Smatram da je stvaralačka energija uvek pozitivna, pa sam iz tog razloga odlučila da je na ovoj izložbi podelim sa svima koji su zainteresovani da vide moj rad. Mislim da je sada pravo vreme da upoznam i druge sa svoji svojim radovima, budući da upravo crteži i slike koje ovom prilikom izlažem čine jednu celinu i skoro svi su nastali tokom ove godine.
Što se tiče mog umetničkog izraza, odredila bih ga pre svega kao izrazito ekspresivan. U mojim radovima su zastupljene različite teme, od figurativnih, uglavnom portreta, do apstraktnih. Ono što karakteriše moj umetnički rad je bogat kolorit i naglašena energija. U svojim radovima se igram i kombinujem različite tehnike i motive, uz primenu stečenih znanja i iskustava, kaže Biljana.

Planovi su mi da nastavim izgradnju svog umetničkog izraza kao i da svoje radove učinim dostupnim što većem broju ljudi. Osim toga bih htela da motivišem i druge žene, pogotovo majke, da pronađu vremena za sebe i za ono što ih ispunjava i čini ih srećnim.
Ovu izložbu posvećujem prvenstveno svojoj deci i svom suprugu, koji mi pružaju neizmernu podršku, ali i svima iz moje okoline koji takođe veruju u mene i u moj umetnički rad.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad