Yunet
 

Hronika

Pet saobraćajnih nezgoda tokom vikenda

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 6. mart 2023. • 12:01 •

Pet saobraćajnih nezgoda tokom vikenda

Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se 5 saobraćajnih nezgoda, od toga 2 nezgode sa nastradalim licima i 3 nezgode sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama 4 lica su zadobila lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 220.000 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neustupanje prvenstva prolaza-2, neprilagođene brzine kretanja vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola-1, nepropisne radnje vozilom-2.
Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 28 učesnika u saobraćaju i izdato je 126 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 24 vozača, od toga 16 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, i 7 vozača zbog ostalih razloga. Od ukupno 16 vozača koja su upravljala vozilom pod uticajem alkohola, zadržano je 6 vozača u trajanju od 12 časova jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe iz saobraćaja je isključeno 8 vozila, od toga 1 vozilo jer nije bilo upisana u jedinstveni registar vozila, 1 vozilo zbogisteka važnosti registracione nalepnice i 3 vozila zbog tehničke neispravnosti .

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad