Yunet
 

Hronika

Tokom vikenda tri saobraćajne nezgode, jedno lice teško povređeno

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 14. februar 2022. • 11:33 •

Tokom vikenda tri saobraćajne nezgode, jedno lice teško povređeno

Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se 3 saobraćajne nezgode, od toga, 1 sa povređenim licima i 2 sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama 1 lice je zadobilo teške telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 157.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: nepropuštanja pešaka na obeleženom pešačkom prelazu–1, neprilagođene brzine kretanja vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola-1, nedržanja potrebnog odstojanja-1.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 21 učesnika u saobraćaju i izdato je 235 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja su isključena 24 vozača, od toga, 4 vozača – ostala isključenja, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje i 19 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 5 vozača zadržano u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključena 2 vozila zbog toga što nisu bila upisana u jedinstveni registar vozila.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad