Yunet
 

Društvo

Grad Zrenjanin i ove godine subvencioniše nabavku bicikala

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 11. april 2024. • 11:42 •

Grad Zrenjanin i ove godine subvencioniše nabavku bicikala

Gradonačelnik Simo Salapura raspisao je Konkurs za izbor privrednih subjekata u sprovođenju nabavke bicikala kao ekološki prihvatljivog transporta na teritoriji grada Zrenjanina, a po završetku tog konkursa biće raspisan i konkurs za zainteresovane građane.

Grad Zrenjanin, rekao je gradonačelnik, sprovodi ove konkurse od 2021. godine i do sada je na taj način subvencionisana kupovina dve stotine bicikala. U prvoj godini subvencija je iznosila po pet hiljada dinara za nabavku 40 bicikala , a kasnije, zbog velikog interesovanja povećana je na deset hiljada dinara.

Nabavka bicikala sprovodi se sa ciljem povećanja broja biciklista na ulicama grada, a u svrhu poboljšanja kvaliteta vazduha i smanjenja zagađenja životne sredine.
I ove godine građani koji ostvare pravo na sufinansiranje mogu nabaviti bicikle isključivo od privrednih subjekata izabranih putem ovog Konkursa.

Za sufinansiranje nabavke bicikala iz ovog Konkursa opredeljuju se sredstva Odlukom o budžetu grada Zrenjanina za 2024. godinu u iznosu do 1,5 miliona dinara, a sredstva za sufinansiranje nabavke bicikala dodeljuju se na osnovu Konkursa za građane u iznosu od deset hiljada dinara po jednom biciklu.

Pravo učešća na Konkurs za izbor privrednih subjekata za sprovođenje nabavke novih bicikala kao ekološki prihvatljivog transporta na teritoriji grada Zrenjanina imaju svi zainteresovani privredni subjekti koji ispunjavaju zakonom utvrđene uslove za obavljanje delatnosti i koji ispunjavaju uslove definisane Pravilnikom.

Rok za podnošenje prijava: 19.04.2024. godine

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena