Yunet
 

Društvo

Inner Wheel klub Zrenjanin donirao 100 sadnica ruža

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 16. mart 2024. • 15:10 •

Inner Wheel klub Zrenjanin donirao 100 sadnica ruža

Inner Wheel klub Zrenjanin je u sredu 13. marta donirao 100 sadnica ruža povodom obeležavanja 100 godina od osnivanja International Inner Wheel kuba. Ove ruže su posađene u krugu Zrenjaninske bolnice, kako bi ulepšale ambijent.

“Veliko mi je zadovoljstvo i čast da vas pozdravim u ime Inner Wheel kluba Zrenjanin i u svoje lično ime. Jako se radujem što se svi zajedno ovde nalazimo izuzetno lepim povodom, da obeležimo 100 godina od osnivanja prvog Inner Wheel kluba na svetu, koji je osnovala Margaret Golding 10. januara 1924. godine u Mančesteru. Cela 2024. godina je posvećena obeležavanju stote godišnjice International Inner Wheel-a, pa smo tim povodom, a u skladu sa lokalnim prilikama, odlučile da u našem gradu zasadimo 100 žutih ruža, koje će simbolično predstavljati 100 godina postojanja naše organizacije.

Posebno nam je zadovoljstvo što će ruže krasiti krug zrenjaninske bolnice, jer je to još jedna simbolika sa zanimanjem naše osnivačice, koja je svoj radni vek provela u bolnici. Zahvaljujemo se rukovodstvu Opšte bolnice Dr Đorđe Joanović i rukovodstvu JKP Čistoća i zelenilo, koji su prepoznali našu dobru nameru i tako brzo pronašli način da realizujemo sadnju, jer nam ove godine proleće dolazi ranije.

Završila bih u duhu ovogodišnjeg International Inner Wheel slogana: “Shine a light!”, NEKA RUŽE BLISTAJU U PUNOM SJAJU!”, rekla je Olga Gombar, predsednica za 2023./24. inervilsku godinu.

Margaret Golding, osnivačica, je bila supruga Rotarijanca, po zanimanju medicinska sestra i poslovna žena. Inner Wheel klubovi su prvobitno bili otvoreni samo za supruge članova Rotary klubova, a danas su to klubovi koji primaju sve žene koje žele da služe lokalnoj zajednici i da se druže i razvijaju međunarodno prijateljstvo. Inner Wheel klubovi postoje u preko 100 zemalja u celom svetu i broje preko 100,000 članica.

Kako navode, veliku zahvalnost duguju i njihovoj prijateljici, master ing. poljoprivrede Aleksandri Magazin, zaposlenoj u JKP Čistoća i zelenilo, koja je posredovala u dogovorima, nabavci i sadnji ruža, i omogućila im da od ideje do realizacije prođe samo par dana.

​Žute ruže su simbol prijateljstva, sreće i uživanja u životu i Inner Wheel klub Zrenjanin želi da ulepša ambijent svojim sugrađanima koji su zaposleni u bolnici, ili u bolnicu dolaze kao pacijenti i posetioci.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena