Yunet
 

Društvo

Razvojna agencija Vojvodine i Grad Zrenjanin nastavljaju saradnju 

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 22. februar 2023. • 14:45 •

Razvojna agencija Vojvodine i Grad Zrenjanin nastavljaju saradnju 

Gradonačelnici osam vojvođanskih gradova – Novog Sada, Subotice, Sombora, Sremske Mitrovice, Kikinde, Pančeva, Vršca i Zrenjanina potpisali su novembra 2017. godine sporazum o saradnji sa Pokrajinskom vladom, odnosno Razvojnom agencijom Vojvodine (RAV), kojim je definisan zajednički nastup na međunarodnim sajmovima i predstavljanje potencijala tih gradova na objedinjenim štandovima Republike Srbije – regiona Vojvodina. 

Od tada je realizovano više takvih predstavljanja potencijala gradova i pokrajine u celini, a saradnja u toj i drugim oblastima se nastavlja i u ovoj godini, o čemu je danas gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, sa saradnicima, razgovarao s direktorom RAV Darkom Bulješevićem i Oliverom Kovačević, direktorkom Sektora za promociju RAV. Sastanku su prisustvovali i pomoćnica gradonačelnika Cica Vučković, Jovan Vukanović i Olivera Radić, ispred Odseka za lokalni ekonomski razvoj Gradske uprave.

Sektor za promociju Razvojne agencije Vojvodine promoviše Vojvodinu kao idealnu investicionu lokaciju, sve njene postojeće resurse i potencijale, sa ciljem da je stavi u fokus stranim i domaćim investitorima i da njene vrednosti i potencijali budu što bolje pozicionirani na velikoj investicionoj mapi Evrope, pa i sveta. Govoreći o današnjem sastanku, Olivera Kovačević istakla je da saradnja između RAV i Grada Zrenjanina obuhvata mnogo više od saradnje na sajmovima.
– Tu je i saradnja na investicionim projektima, a zajedničko učešće na sajmovima je poseban projekat, koji realizujemo godinama unazad i danas smo s gradonačelnikom razgovarali o obnovi tog sporazuma. Naš kalendar za predstojeći period obuhvata nastupe na tri sajma, od kojih je najznačajniji Sajam nekretnina i investicija “Expo Real” u Minhenu – objasnila je Kovačević i dodala da se preostali sajmovi odnose na agrobiznis sektor, a da je Grad Zrenjanin najaktivniji kada je u pitanju sajam investicija i nekretnina, u oktobru svake godine.

– Suština tih zajedničkih nastupa i izlaganja jeste animiranje stručne publike, s obzirom da se na ovom sajmu pojavljuju isključivo potencijalni investitori, advokatske kancelarije, konsultanti, ljudi koji su direktno uključeni u investicione projekte i kao donosioci odluka. Važna je i promocija gradova, regiona i država, gde na jednom mestu možete da razgovarate s čelnicima najvećih gradova i regiona, širom Evrope i pojedinih delova sveta. “Expo Real” jedan je od tri najveća globalna sajma u ovom sektoru. Dogovorili smo se s gradonačelnikom i o nastupu u ovoj godini, koji ćemo unaprediti, zajednički pripremati sastanke i prezentaciju regiona Vojvodine u celini – rekla je direktorka Sektora za promociju RAV nakon današnjeg sastanka u Zrenjaninu.

Nastupe na agrobiznis sajmovima – jedan iz oblasti primarne poljoprivredne proizvodnje, drugi iz oblasti prerađivačke industrije – takođe je ocenila kao značajne potencijale s kojima Razvojna agencija Vojvodine može da se pojavi na svetskom tržištu.

Razvojna agencija Vojvodine osnovana je pod okriljem Pokrajinske vlade, sa ciljem da pruža podršku sprovođenju razvojne, poljoprivredne i politike ruralnog razvoja Vojvodine. Aktivnosti sprovodi kroz četiri sektora, a usluge realizuje kroz podršku investicijama, programima finansiranja i edukacije, podršku domaćem izvozu i poslovnim inkubatorima.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena