Yunet
 

Društvo

Na osam lokacija u Zrenjaninu brzinski displeji i usporivači saobraćaja

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 27. decembar 2022. • 13:38 •

Na osam lokacija u Zrenjaninu brzinski displeji i usporivači saobraćaja

Grad Zrenjanin, u saradnji sa Savetom za bezbednost saobraćaja na putevima grada Zrenjanina, uložio je novih skoro tri miliona dinara za povećanje bezbednosti učesnika u saobraćaju, kao nastavak sveobuhvatnih aktivnosti u ovoj oblasti u toku 2022. godine. Nakon niza održanih edukacija za sve kategorije učesnika u saobraćaju, nedavno su na osam lokacija u gradu, na teritoriji pet mesnih zajednica, postavljeni usporivači saobraćaja (“ležeći policajci”) i brzinski displeji, a ukupna vrednost ove investicije iznosi 2.914.938 dinara.

Brzinski displej postavljen je u Bolničkoj ulici, u zoni ukrštanja sa železničkom prugom i raskrsnice s ulicama Vojvode Stepe, u naselju “Putnikovo” i Majora Gavrilovića, u naselju “Berbersko”. Širi ili uži usporivači saobraćaja postavljeni su u zoni raskrsnica ulica Šumadijska i Bačka, Šumadijska i Sremska (MZ “Zeleno polje”), Koče Kolarova i Toše Jovanovića (MZ “Dositej Obradović”), Bogdana Teodosina i Nova ulica ka tržnom centru BIG, Žabaljska i Zdravka Čelara (MZ “Veljko Vlahović”), Tihomira Ostojića, Franje Kluza, Titelska i Surdučka (MZ “Berbersko – bolnica”) i ulici Dudara (MZ “Dolja – Crni šor”).

U okviru istog projekta, na nekim od navedenih lokacija uspostavljeni su i novi pešački prelazi, a u prethodnom periodu postavljen je još jedan brzinski displej – u Tomićevoj ulici, u zoni druge najveće osnovne škole na teritoriji grada, OŠ “Žarko Zrenjanin”.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena