Yunet
 

Društvo

Smanjene zalihe krvi,sledeće nedelje još tri akcije

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 9. decembar 2022. • 10:00 •

Smanjene zalihe krvi,sledeće nedelje još tri akcije

Zbog izrazito smanjenih zaliha krvi, Crveni krst  Zrenjanin u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine organizuje tokom naredne nedelje tri akcije dobrovoljnog davanja krvi, u sledećim terminima:

-ponedeljak 12. decembar 2022. godine u Perlezu,  u periodu od 10.00 do 14.00 časova-četvrtak, 15. decembar 2022. godine, u prostorijama mesnih zajednica na Bagljašu, u periodu od 8.00 do 12.00 časova

Na inicijativu maturanata Medicinske škole, u utorak, 13. decembra 2022. godine, u periodu od 9.00 do 12.00 časova u prostorijama Medicinske škole biće održana i tradicionalna akcija dobrovoljnog davanja krvi za maturante zrenjaninskih srednjih škola.

Rezerve svih krvnih grupa su na minimumu, ali su trenutno najpotrebnije 0 i A krvna grupa, kao i sve negativne krvne grupe.

Svaka jedinica krvi je dragocena.

Apelujemo na naše sugrađane da u ovim pretprazničnim danima nastave tradiciju humanosti i odazivaju se na akcije dobrovoljnog davanja krvi u što većem broju, jer samo zajedničkim angažovanjem će biti obezbeđen kontinuirani priliv jedinica krvi za sve pacijente i krv će uvek čekati pacijente, a ne pacijenti krv.

Podršku akciji dobrovoljnog davanja krvi mogu da daju svi zdravi sugrađani, koji imaju između 18 i 65 godina života i više od 50 kg težine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena