Yunet
 

Društvo

Svečano otvoren peti naučno-stručni simpozijum “Pivo, pivarske sirovine i oprema”

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 26. oktobar 2022. • 12:13 •

Svečano otvoren peti naučno-stručni simpozijum “Pivo, pivarske sirovine i oprema”

Peti naučno-stručni simpozijum sa međunarodnim učešćem “Pivo, pivarske sirovine i oprema” svečano je otvoren sinoć u kongresnoj sali zrenjaninskog hotela “Vojvodina”, a tim povodom danas je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura priredio prijem za predstavnike organizacionog i naučnog odbora simpozijuma.

Sekretar Organizacionog odbora simpozijuma Vlado Dašić, u ime organizatora, zahvalio se gradonačelniku i Gradu Zrenjaninu na pokroviteljstvu i pomoći za održavanje jednog ovakvog skupa. Predsednik Organizacionog odbora prof. dr Radovan Pejanović uručio je gradonačelniku povelju za podršku i poseban doprinos organizaciji simpozijuma. Istakao je ideju i nameru da simpozijum preraste u kongres, jer za tako nešto postoje svi preduslovi, i naučno-stručni i organizacioni.

Gradonačelnik je ponovio da grad Zrenjanin ima tendenciju da se razvija kao centar manifestacionog, sportskog i kongresnog turizma, te da će u tom smislu nastojati da proširi organizacione kapacitete i infrastrukturu. Pomenuo je da bi podršku održavanju različitih simpozijuma i kongresa u našem gradu, pre svega, mogao dati Kulturni centar Zrenjanina, na čemu će se raditi u narednom periodu.

Jedna od gošći na današnjem prijemu kod gradonačelnika, prof. dr Dragana Latković, članica Organizacionog odbora simpozijuma i predsednica Upravnog odbora Instituta za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad, istakla je da svi učesnici simpozijuma, svojim radovima, izlaganjima i diskusijama daju nezamenjiv naučni i stručni doprinos ovoj oblasti.

Peti simpozijum “Pivo, pivarske sirovine i oprema” otvorio je zamenik gradonačelnika Saša Santovac. Simpozijum traje do petka, 28. oktobra, dan duže nego do sada, a učešće na njemu prijavilo je oko 40 stručnjaka iz ove oblasti. Pokrovitelj simpozijuma je Grad Zrenjanin, organizator Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad, a suorganizatori Poljoprivredni fakultet u Beogradu, Tehnološki fakultet u Novom Sadu, Poljoprivredna stručna služba Zrenjanin, Visoka tehnička škola strukovnih studija Zrenjanin, Udruženje prehrambenih tehnologa Srbije iz Beograda, Turistička organizacija grada Zrenjanina i Turistička agencija “Karavan” Zrenjanin.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad