Yunet
 

Društvo

Uređenje grobalja pred Zadušnice

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 5. oktobar 2022. • 13:37 •

Uređenje grobalja pred Zadušnice

Radnici JKP ‘‘Čistoća i zelenilo’’ Zrenjanin, ovih dana rade na dodatnom uređenju grobalja koja su u našoj nadležnosti, kako bi sve bilo spremno za veliki, pravoslavni praznik Miholjske zadušnice. U subotu, 8. oktobra, kada se obeležavaju zadušnice, očekuje se veća poseta na svim grobljima, pa će kapije biti otvorene od 7 do 20 časova.

Naše Preduzeće će se pobrinuti da naša cvećara ‘‘Orhideja’’ (Centralno groblje) i cvećara ‘‘Jasmin’’ (Svetosavska br. 2) budu snadbevene svežim cvećem, svećama i lampionima, koji se tog dana tradicionalno pale pored grobova. Radno vreme cvećara, u subotu, je od 8 do 16 časova.

Budući da je Zrenjanin sredina koja poštuje običaje i da će naši sugrađani u velikoj meri odavati pomene svojim najmilijima, naše Preduzeće apeluje na posetioce groblja da poštuju red na groblju, da ne bacaju smeće na mestima koja nisu predviđena za odlaganje istog, da česme ne ostavljaju otvorene i da obavezno sačekaju da sveće izgore, kako se ne bi zapalilo cveće koje se nalazi na grobovima, nakon napuštanja grobnih mesta.

Posetioci koji dolaze iz nekih drugih gradova i eventualno imaju problema da se snađu na groblju, mogu se obratiti našim radnicima Pogrebne službe, koji će im vrlo rado pomoći. Brojevi telefona službe su 023/561-473 (subota, 7.30 do 20.30 h) ili dezurni telefon 066/866-0-300 (0 do 24h).

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena