Yunet
 

Društvo

Koliko stranih jezika govorite?

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 19. septembar 2022. • 11:01 •

Koliko stranih jezika govorite?

Kažu da koliko jezika znaš, toliko vrediš. Ne znamo da li je to tačno, ali sigurno postoji mogo razloga da naučite bar jedan strani jezik, bilo da ga učite iz hobija, zbog posla, u školi, na fakultetu, zbog preseljenja.

U Centru stranih jezika Libertas možete naučiti ili usavršiti engleski ili španski jezik, a možda i oba, što da ne?

Centar je osnovan jula 2020.godine sa ciljem da se sugrađanima pomogne da savladaju ili usavrše engleski ili španski jezik, da se pripreme za polaganje međunarodno priznatih sertifikata. Zanimljivo je istaći da su svi polaznici koji su polagali za međunarodno priznate sertifikate imali veliki uspeh i svi do sada su položili sa najvišim mogućim ocenama.

Pošto se situacija oko pandemije primirila od ove školske godine veći akcenat stavljamo na rad sa grupama. Grupe su male i ne prelaze pet polaznika. Radimo sa savremenim materijalima i svaki kurs je prilagođen uzrastu i potrebama polaznika, tako da do sada nije bilo dva identična kursa. Časovi se odvijaju dva puta nedeljno, u trajanju od sat vremena, uglavnom kasnije poodne ili u večernjim terminima. Ovo nam je bitno kako bismo osigurali da svi polaznici mogu da usklade časove sa svojim ostalim obavezama. U ponudi su, takođe, i individualni časovi koji su u potpunosti prilagođeni zahtevima svakog polaznika ponaosob. Za učenike osnovnih i srednjih škola i za studente u ponudi imamo i časove na kojima ćemo im pomoći da savladaju ili usavrše gradivo koje uče u školi ili na fakultetu – kaže Ana, vlasnica Centra i master profesor jezika i književnosti.

Ana ima dugogodišnje predavačko iskustvo. Nakon završenog fakulteta godinu dana je radila u državnoj školi, a zatim sedam godina u privatnoj. Učestvovala je na mnogim domaćim i međunarodnim konferencijama u vezi nastave stranih jezika.

Sledeći korak koji je po meni imao smisla je bio da se osamostalim i, pored nastave uđem u neke nove izazove, ovog puta preduzetničke. I, eto, tako je nastao Centar stranih jezika Libertas. Započeta je sa ciljem da radim ono što volim na način koji me ispunjava. Zato mislim da ste na pravom mestu ukoliko želite da savladate ili usavršite engleski, španski.

Centar stranih jezika Litertas nalazi se u Koče Kolarovoj ulici broj 29, sve informacije možete dobiti pozivom na broj 063/549-585, kao i na zvaničnim stranicama Facebook i Instagram

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad