Yunet
 

Društvo

Dobro došli u Zrenjanin

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 19. septembar 2022. • 14:31 •

Dobro došli u Zrenjanin

Ćirilični natpis “Zrenjanin” i grb grada dočekuju od danas sve one koji ulaze u naš grad iz pravca Bagljaša ili od glavne autobuske stanice. Naime, po ugledu na neke druge sredine, ali uz uvažavanje njegove specifičnosti, na dve kružne raskrsnice postavljen je natpis belim slovima, na plavom nosaču i uz njega grb. Utisak upotpunjuje i gradska zastava na jarbolu, tako da ulazak u urbanu zonu grada od danas za sve putnike izgleda nešto drugačije nego do sada. Ulaze u grad na ukrštanjima sa tranzitnim putem oko Zrenjanina (“Obilaznica”), uz uređene kružne raskrsnice, koje održava JKP “Čistoća i zelenilo”, krase i državne zastave Republike Srbije.

Za pripremu, izradu i montažu natpisa “Zrenjanin” zaslužna su zrenjaninska preduzeća “Bodax tim” i “Diginet”. Slova i grb izrađeni su od alu-bond pleksiglasa, materijala koji garantuje postojanost i trajnost u dužem vremenskom periodu.

Natpis neće biti osvetljen, jer tako nešto ne dozvoljavaju propisi. Smatra se da bi to odvlačilo pažnju učesnika u saobraćaju i umanjilo koncentraciju tokom vožnje u kružnom toku, pa je, u međuvremenu, isključena rasveta i tamo gde je ranije postojala, kao što je slučaj sa natpisom na ulazu u Novi Sad.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad