Yunet
 

Društvo

Duhovi-slava sela Melenci

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 12. jun 2022. • 17:10 •

Duhovi-slava sela Melenci

Sveta trojca „Duhovi“ slava sela Melenci i ove godine obeležena je raznovrsnim programom u okviru kojeg se pored zabavno-kulturnih aktivnosti kuvao i čuveni čobanski paprikaš na koji su meštani veoma ponosni.

Svečana Litija i ovaj put je prošla kroz selo, a crkveni oci održali su tradicionalni obred, nakon čega su podeljeni pogača i koljivo.

Ovoga puta pored fijakera, u vožnji su učestvovali i Vatrogasci dobrovoljnog vatrogasnog društva Melenci.

Manifestaciju kuvanja čobanskog paprikaša podrzalo je preduzeće Ogrev i Keramika Jovanović, po rečima Ivane Stojkov, predsednice saveta MZ Melenci, ove godine učesnika je manje, ali zadovoljstvo zbog okupljanja i druženja nije izostalo, takmičari, kao i posetioci mogli su uživati u brojnim kulinarskim specijalitetima.

Ovčiji paprikaš kuvali su i vatrogasci DVD Melenci ugostivši kolege i članove, gde su u svojim prostorijama priredili izložbu opreme i mehanizacije. Predsednik DVD Melenci, Saša Veljin rekao je ovom prilikom da je veoma zadovoljan što vatrogasno društvo dobro funkcioniše i najavio moguće novine kada je u pitanju tehnička modernizacija u radu, kako bi se što kvalitetnije gasili požari u atarima.

Manifestacija se završava nastupom Garavog sokaka koji je planiran za 21:30 časova.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad