Yunet
 

Društvo

Počinje upis dece u vrtiće

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 3. maj 2022. • 17:48 •

Počinje upis dece u vrtiće

Predškolska ustanova Zrenjanin raspisala KONKURS za upis dece dece predškolskog uzrasta od 6 meseci  – 6,5 godina za školsku 2022/2023. godinu.

Upis dece radi pohađanja grupe dece u godini pred polazak u školu  je obavezan za decu rođenu od 01.03.2016.  do 28.02.2017. godine.

Prijava za upis deteta u Predškolsku ustanovu će se vršiti  elektronskim putem na nacionalnom Portalu eUprava Republike Srbije  od  04.05.2022. do 31.05.2022. godine.

Za ovako podnete prijave sistem automatski pribavlja podatke iz Matične knjige rođenih i Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja, tako da roditelji ne pribavljaju ova dokumenta.

Prijava elektronskim putem nije moguća za roditelje koji nisu državljani Republike Srbije.

Napomena:

Za decu samohranih roditelja, decu žrtava nasilja u porodici, decu  sa smetnjama u psihofizičkom razvoju, decu iz porodica koje koriste neki oblik socijalne zaštite, i dr. predškolska ustanova je u mogućnosti da prihvati prijavu elektronskim putem, ali je potrebno da roditelji podnesu relevantnu dokumentaciju lično u predškolsku ustanovu, kojom dokazuje navedeni status.

Spiskovi dece koja su primljena u Predškolsku ustanovu za školsku 2022/2023.godinu biće blagovremeno istaknuti na Oglasnim tablama vrtića.

Ugovor o međusobnim pravima i obavezama Predškolska ustanova će sa korisnicima potpisati prve nedelje SEPTEMBRA meseca u vrtićima Predškolske ustanove gde je dete primljeno.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena