Yunet
 

Društvo

Simo Salapura: Očekuje nas zamena 5 kotlova u gradskim i seoskim školama, to je ulaganje u kvalitet nastave

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 18. februar 2022. • 20:06 •

Simo Salapura: Očekuje nas zamena 5 kotlova u gradskim i seoskim školama, to je ulaganje u kvalitet nastave

Gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura najavio je danas, gostujući u informativnoj emisiji „Dan“, da će Grad Zrenjanin, sa još više sredstva u odnosu na prošlu godinu, učestvovati i na novom javnom pozivu Ministarstva rudarstva i energetike za unapređenje enrgetske efikasnosti, a koji će, kako je najavljeno, za sve jedinice lokalne samouprave biti otvoren već tokom ovog meseca. Govoreći o današnjoj poseti osnovnoj školi u Čenti, Salapura je rekao da će uz pomoć NIS-ovog projekta biti zamenjena stolarija u školama u Lukićevu i Elemiru.

– Mi planiramo da u toku ove godine zamenimo 5 kotlova u gradskim i seoskim školama. To jeste veliko ulaganje, ali je nužno za kvalitet nastave, a i ima veze sa agendom energetske efikasnosti, odnosno zelenom agendom- kaže Salapura.

Jedan od najreprezentativnijih primera obrazovno-vaspitnih institucija u kojima se kontinuirano ulaže u povećanje energetske efikasnosti je zrenjaninski dom učenika „Angelina Kojić Gina“ ,a u pravo ovu ustanovu je tim povodom posetio i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žolt Sakalaš. Pokrajinska vlada je odobrila približno 6 miliona dinara za sanaciju krova objekta, čime je umnogome poboljšala uslove za rad i boravak učenika, ali i omogućila dodatno opremanje prostora u potkrovlju i proširenje sadržaja u domu.

– Svi smo nekako usmereni na dom učenika. Ova ustanova ima veliki potencijal za razvoj sportskog turizma, s obzirom na to da su u blizini obe sportske hale i stadion. Standard doma učenika i njegovo kontinuirano poboljšanje, stvaraju jednu pozitivnu sliku, samim tim i potencijal kada je u pitanju smeštaj. Mi ćemo u narednom periodu razgovarati sa domskim parlamentom i direktorom doma o mogućim poboljšanjima kvaliteta života u ovoj ustanovi- rekao je gradonačelnik.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad