Yunet
 

Društvo

Obuka inspektora za rad u Jedinstvenom ekološkom informacionom sistemu

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 4. februar 2022. • 13:58 •

Obuka inspektora za rad u Jedinstvenom ekološkom informacionom sistemu

Grad Zrenjanin danas je bio domaćin skupa kom su prisustvovali inspektori za zaštitu životne sredine i predstavnici lokalnih samouprava iz sva tri okruga sa teritorije Banata. U organizaciji Ministarstva zaštite životne sredine Republike Srbije, svim inspektorima uručeni su mobilni telefoni sa instaliranim softverom i prezentovan rad aplikacije, namenjene radu u Jedinstvenom ekološkom informacionom sistemu na nivou Republike Srbije.

Prisutnima su se obratili sekretarka Ministarstva zaštite životne sredine Ivana Jokić i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, koji je rekao da su kvalitetna i tačna koordinacija, kao i razmena informacija između različitih subjekata, izuzetno značajni kada je u pitanju brzina rešavanja ekoloških problema. Pomenuo je i da budžetska izdvajanja za ekologiju u jedinicima lokalne samouprave nikada nisu bila veća.

– Želimo da, u saradnji s Ministarstvom zaštite životne sredine, budemo dobar servis za građane kada je u pitanju rešavanje svakodnevnih ekoloških problema i zato su značajni i ova aplikacija i današnja obuka, koja će nam omogućiti da budemo brži i efikasniji u tome. Bitno je i da građani vide kako i na koji način teče rešavanje nekog problema, kako se oni prijavljuju i kakva je koordinacija između inspektora, komunalne milicije, lokalne samouprave, komunalnih preduzeća – istakao je Salapura.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena