Yunet
 

Društvo

Simo Salapura: Nastavićemo da obezbeđujemo sredstva za lečenje maloletne dece

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 28. januar 2022. • 20:50 •

Simo Salapura: Nastavićemo da obezbeđujemo sredstva za lečenje maloletne dece

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura raspisao je novi Javni poziv za ostvarivanje prava na finansijsku podršku za lečenje maloletne dece sa prebivalištem na teritoriji grada Zrenjanina, a poziv je otvoren do utroška sredstava.  

Gostujući u emisiji „Dan“ gradonačelnik Zrenjanina govorio je na koji način se grad brine o mališanima i pojasnio kriterijume raspisanog konkursa za lečenje maloletne dece.

– Mi smo pred prošlu Novu godinu, kada zbog pandemije nismo organizovali proslavu na glavnom gradskom trgu, i tada smo sredstva preusmerili na lečenje naših najmlađih sugrađana. Mnogi su osuđivali i smatrali da je to populistilčki momenat, međutim, mi smo i sada opredelil sredstva. Prošle godine je osamnaestoro dece dobilo ovu vrstu pomoći. Stručna komisija je sastavljena od tima lekara i oni razmatraju sve pristigle prijave. U ovoj godini imamo već dva pozitivno rešena slučaja. Nastavićemo sa ovom praksom, jer je ona neophodna- rekao je Salapura.

Kriterijumi za konkurisanje po Javnom pozivu, kao i dokumentacija koju je potrebno priložiti, objavljeni su na stranici sajta Grada Zrenjanina „Oglasi i konkursi“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad