Yunet
 

Društvo

Gradonačelnik Zrenjanina: Prvi put posle tri meseca pad broja novozaraženih

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 15. oktobar 2021. • 19:58 •

Gradonačelnik Zrenjanina: Prvi put posle tri meseca pad broja novozaraženih

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura tokom večerašnjeg gostovanja u informativnoj emisij „Dan“ govorio je o događajima od velikog značaja za Zrenjanin i sve njegove stanovnike.

Neizostavna tema i svakako najaktuelnija ovih dana jeste broj aktivnih slučajeva korona virusa na teritoriji grada Zrenjanina. Pored apela građanima da se vakcinišu, Salapura je rekao da posle dužeg vremena imamo pad broja novozaraženih u gradu.

– Posle tri meseca stalnog rasta broja aktivnih slučajeva korona virusa, i pored i dalje velikog broja aktivnih slučajeva 1363 na teritoriji Zrenjanina, danas konačno mogu da kažem da je tendencija rasta prekinuta. Broj obolelih, odnosno aktivnih bolesnika je smanjen i to za 6. Ipak, i dalje apelujem da se pridržavamo svih propisanih mera, to je nepohodno, naravno još jednom ću ponoviti da je vakcinacija od krucijalne važnosti u borbi protiv ove opake bolesti- naveo je Salapura.

Podsetimo, pre desetak dana održana je sednica Gradskog štaba za vanredne na kojoj se govorilo upravo o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji kada je i rečeno da će u ovom periodu doći do pada broja novozaraženih. Stručnjaci su saglasni da je strogo pridržavanje mera, kao i imunizacija građana od velike važnosti kako bi se trend opadanja zadržao. Ipak, i pored konstantnih apela struke, čini se da u Zrenjaninu nije veliko interesovanje za prvu dozu vakcine.

– To što nema redova ispred Stare specijalističke može da znači da je medicinski kadar dobro organizovan, te da zato ne dolazi do redova i čekanja. Sa druge strane, ja bih voleo da ima redova ispred Specijalističke, jer bismo tada mogli da otvorimo vakcinalne punktove u hali „Medison“ koji može kapacitetno više da primi zainteresovanih ljudi za vakcinu- rekao je gradonačelnik Zrenjanina, gostujući u informativnoj emisiji „Dan“.

Ponos grada svakako je svetski prvak u rvanju, reprezentativac Srbije i član rvačkog kluba „Proleter“, Zurab Datunašvili.

– Uspesi koje je ovaj momak postigao i medalje koje je osvoji, najpre na Olimpijskim igrama u Tokiju, a sada i na Svetskom prvenstvu, potvrda su onoga što obeležavamo ove godine, a to nije mala stvar. Biti Evropski grad sporta za 2021.godinu i imati ovakve trofeje zaista je za ponos. Još jednom čestitam i Zurabiju i celom njegovom timu- rekao je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

Celokupan intervju gradonačelnika Sima Salapure možete polgedati u videu ispod.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena