Yunet
 

Društvo

Sektor za vanredne situacije obeležio Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 13. oktobar 2021. • 14:33 •

Sektor za vanredne situacije obeležio Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa

Sektor za vanredne situacije obeležio je danas Međunarodni dan smanjenja rizika od katasrtofa. Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura prisustvovao je taktičko-tehničkom zboru pripadnika civilne zaštite grada Zrenjanina, kao i vežbi početnog gašenja požara na prostoru ispred magacina Odseka za civilnu zaštitu u Zrenjaninu.

– Uz pomoć sredstava Pokrajinske vlade, uz pomoć Vlade RS, danas smo prisustvovali taktičko-tehničkom zboru i mogli smo da vidimo koliko su naši ljudi spremni i sa kakvom opremom raspolažu. Kada govorimo o Zrenjaninu, dva najveća rizika su poplave i požari. Što se tiče poplava, na ovom polju delujuemo zajedno sa vodoprivrednim preduzećima tako što izmuljavamo kanale i pravimo nasipe na rizičnim mestima, a kada govorimo o požarima, naročito u jesenjem periodu, nakon skidanja useva, dolazi do gotovo svakodnevnih požara u poljima. Našem profesionalnom vatrogasnom bataljonu u rešavanju ovog problema pomažu i članovi Gradskog vatrogasnog društva- rekao je gradonačelnik Zrenjanina.

Tehnička sredstva, planska dokumenta i jedinice koje su osposobljene su tri osnovna elementa pomoću kojih se upravlja rizicima i koji direktno utiču na smanjenje rizika od katastrofa, istaknuto je na današnjem skupu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad