Yunet
 

Društvo

Porez na imovinu za tekuću godinu korisnicima e-uprave biće dostavljena elektronskim putem

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 27. septembar 2021. • 13:01 •

Porez na imovinu za tekuću godinu korisnicima e-uprave biće dostavljena elektronskim putem

Odsek za lokalnu poresku administraciju Odeljenja za finansije Gradske uprave obaveštava sve poreske obveznike, korisnike eUprave po bilo kom osnovu, da će im rešenja o utvrđenom porezu na imovinu biti dostavljena isključivo elektronskim putem, u eSanduče.

Iz Odseka za lokalnu poresku administraciju saopštavaju da je Grad Zrenjanin za 2021. godinu utvrdio porez na imovinu obveznicima koji ne vode poslovne knjige i da je ukupno doneto 60.364 rešenja. Od tog broja, 5.561 rešenje biće uručeno u eSanduče, što je višestruk porast u odnosu na 2020. godinu, u kojoj je na takav način uručeno samo 726 rešenja.

Poreskim obveznicima koji nisu registrovani na portalu eUprava, rešenja će biti dostavljena na uobičajeni način, putem JP “Pošta Srbije”, na kućnu adresu, dok će poreskim obveznicima koji imaju otvoren nalog na eUpravi po bilo kom osnovu, rešenje o utvrđenom porezu biti uručeno samo u eSanduče.

Ovim se i u Gradu Zrenjaninu u potpunosti prate tendencije i aktivnosti Republike Srbije i Vlade Republike Srbije u oblasti digitalizacije i korišćenja elektronskih usluga u što većem obimu. Osim značajnog smanjenja administracije i troškova, elektronske usluge omogućavaju brzu, jednostavnu, pouzdanu i besplatnu dostavu rešenja, dokumenata i obaveštenja građanima Srbije od strane javne uprave. Korišćenjem ove usluge i građanima i javnoj upravi u svakom trenutku dostupan je status poslatih elektronskih dokumenata.

U ovom trenutku neku od usluga ePortala koristi 1.026.347 građana Republike Srbije.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad