Yunet
 

Društvo

U Zrenjaninu održana šesta protestna vožnja zbog vode

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 4. septembar 2021. • 19:25 •

U Zrenjaninu održana šesta protestna vožnja zbog vode

Šesti protest i protestna vožnja zbog vode održana je u Zrenjaninu. Građani su iskazali još jednom svoje nezadovoljstvo.

Članovi „Zrenjaninske akcije“ („ZRAK“) zahtevaju transparentnost u svemu što se radi, kako bi svi znali šta se dešava.

Iako je gradonačelnik Simo Salapura rekao da podržava zahtev građana da dobiju zdravu pijaću vodu, ali da ne vidi da to može da se reši vožnjom od nekoliko minuta i da oni dođu do Gradske kuće, do tog susreta za sada neće doći.

„Gradonačelnik nas je pozvao da dođemo kod njega, da su vrata Gradske kuće uvek otvorena, do sada to nije bio slučaj. Mi se plašimo nakon incidenta tokom „Dana piva“ da dođemo u Gradsku kuću. Mi smo ga pozvali da dođe ispred građana“, rekao je Mišo Živanov, član ZRAK-a.

Iz ovog udruženja poručuju da su javno – privatna partnerstva u snabdevanju vode neprihvatljiva. Zahtevaće od Vlade Srbije da se stave van snage izmene Zakona o komunalnim delatnostima iz 2018. godine.

„Udruženje „ZRAK“ daje podršku ekološkim pokretima koji se bore za čist vazduh, vodu i zemlju, kao i čistu budućnost“, rekao je Gojkan Stojinović.

Najvažniji zahtev nezadovoljnih građana je voda za sve, a kao prelazno rešenje traže 2l vode po članu domaćinstva svim građanima koji primaju socijalnu pomoć, rade za minimalac, za sve koji primaju dečji dodatak i za sve petočlane porodice. Insistiraju na krivičnoj odgovornosti svih koji su zaduženi za „Fabriku vode“, kao i učešće stručne i opšte javnosti u rešavanju problema.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena