Yunet
 

Zdravlje

Po bubreg u Belorusiju

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 29. mart 2024. • 15:48 •

Po bubreg u Belorusiju

Glavobolja i poviše krvni pritisak bili su prvi simptomi koje je osetio Pavlović Milan. Kada su postali učestali javio se doktoru Goranu Vojinoviću nefrologu u pančevačkoj bolnici koji ga je uputio na ispitivanje u Klinički centar gde je utvrđeno da su bubrezi pred otkazivanjem.

„Dve ipo godine sam izdražao bez dijalize ali 2018 sam krenuo na dijalizu i već šest godina sam na dijalizi.“

Zahvaljući fondaciji Budi human Milan se sprema na dalek put kako bi dobio nov bubreg.

„Krenuli smo za prikupljanje novca za transplataciji u Belorusiji .To košta oko 70 hiljada, plus troškovi prevoza, ali su dobri izgledi dosta ljudi ide na transplataciju oni urade oko 1000 operacija godišnje. Ja sam bio na pripremama uradio pripremu kompletne analize i za oko dva meseca treba da bude operacija“, rekao je Milan.

Za mladog čoveka koji se nešto više od dvadeset godina suočio da su mu otkazali bubrezi i da dijaliza znači jednako život nije lako dolaziti na dijalizu svakog drugog dana, gde više od četiri sata mašina radi umesto vaših bubrega i posle toga ste potpuno iscrpljeni ističe šef Hemdijalize dr Goran Vojinović.

„Kada se dobije novi bubreg to je onda novi život. Aparat za dijalizu je veliki stres za organizam uza samo srce i mlad organizam gde parat izvlači svakog minuta 300 mililtara tečnosti i to srce teglimo pa kasnije nastaju druge komplikacije. Ja sam presretan da pružimo Milanu da sve što može završi u našoj zemlji ode i transplatira se“, rekao je šef Hemdijalize dr Goran Vojinović

Navijamo da Milan uspe da dobije bubreg iako mora da ode u daleku zemlju kako bi ostavrio svoj san i počeo normalan život.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena