Yunet
 

Zdravlje

Dom zdravlja Kovin: Dobri uslovi za lečenje pacijenata

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 28. mart 2024. • 16:47 •

Dom zdravlja Kovin: Dobri uslovi za lečenje pacijenata

Dom zdravlja Kovin je ustanova primarne zdravstvene zaštite koja pruža zdravstvene usluge ,osim žiteljima Kovina i u još sedam naseljenjih mesta. Poslednjih godina u ovu zdravstvenu ustanovu uloženo je 123 miliona dinara za obnavljanje opreme, a takođe su zaposleni i lekari specijaliti i drugo medicnsko osoblje.

Pre šezdeset godina počeo je sa radom kovinski Dom zdravlja i kroz decenije se unapređivao rad i obnavljala oprema kao i kadar, u cilju pružanja što bolje, kvalitenije zdravstvene usluge pacijentima, rekla je Jasmina Đakov, direktorka Doma zdravlja Kovin.

-Dom zdravlja Kovin je ustanova primarnog nivoa zdravstvene zaštite , složenog nivoa funkcionisanja imamo 170 zaposlenih i 35 posto visoko obrazovanih iimamo lekare specijaliste i ostale .Da bi sve moglo dobro da funkcioniše volim da kažem da sve mora da funkcioniše kao dobro podmazana mašina i svi smo mi šafovi u toj mašini.

Jedini način da odgovorimo svrsi zbog koje zdravstvene ustanove i postoje, a to je zdrvlje pacijenta koje je nacionalni resurs broj jedan, istakla je direktorka Jasmina Đakov i dodala da je prvi susret sa lekarom pacijenta u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

-U Dom zdravlja Kovin uloženo je 160 miliona dinara, od toga je 37 milona od Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo i 123 miliona od opštine i bilo je i dosta donacija. To je nešto čemu se mi rukovodimo, ne možemo za sve da tražimo od Lokalne samouprave, dosta ulažemo od sopstvenih sredstava i donatora, rekla je Đakov.

Oprema nije dovoljna važan je i stručni kadar lekari, tehničari i medicinske setre koje će raditi na novim mašinama i zato se o tome vodilo računa.Dom zdravlja Kovin pokriva sedam naseljenih mesta i jednu ambulantu

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena