Yunet
 

Zdravlje

Dom zdravlja: Sto posto uspešna akcija preventivnih pregleda

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 27. mart 2024. • 15:16 •

Dom zdravlja: Sto posto uspešna akcija preventivnih pregleda

Akcija preventivnih pregleda Doma zdravlja za zaposlene u kompaniji Print karc bila je više nego odlična. Po prvi put svi zapoleni su došli da provere svoje zdravlje.

Po prvi put Preventivni centar Doma zdravlja organizovao je akciju preventivnih pregleda za zaposlene u kompaniji Print karc, u kojoj su zaposleni uglavnom mlađi ljudi. Po prvi put, sa velikim zadovoljstvom istakla je doktorka Tanja Aleksić, odazvaose ceo koliektiv, preko devedesetoro zaposlenih.

Zdravi stilovi života i fizička akrtivnost su ono što se promoviše u ovoj firmi, a postoje i stimulansi za zaposlene koji odluče da ostave cigareta.

-Kolege su se odazvale jer mi ovde u kompaniji imamo svest koliko je važno i koliko je prevencija zdravlja bitna. Mislim da to dolazi od pojedinca, ali je takva ideja podržana i od našeg poslodavca, koji na godišnjem nivou smišlaj različite aktivnosti i ima benefit i bonuse za nepušače, rekla je Jelena Tošić.

Mogućnost da provere svoje zdravstveno stanje u sklopu svoje kompanije im mnogo znači ,istakli su zaposleni.

-Ja sam zadovoljan rezultatima i mnogo mi znači što sam u kompaniji to mogao da uradim, jer evo koliko je godina prošlo, a ja nisam išao.

– Rezultati su odlični ,znači mi što sam na poslu ovo mogla da uradim, sigurno bih otišla nekad na pregled ali kad- to ne znam ,uvek ima manje vremena.

U sklopu preventivnog pregleda rađene su osnovne analize krvi , razgovor sa lekarom i saveti za skrining preglede koje mogu da urade a veliko interesovanje bilo je i za ultrazvučne preglede štitne žlezde.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena