Yunet
 

Zdravlje

U Kovinu veliko interesovanje za preventivne preglede

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 25. mart 2024. • 15:00 •

U Kovinu veliko interesovanje za preventivne preglede

Skrinin pregledi se unazad nekolko godina rade u Domu zdravlja u Kovinu. Pored redovnih preventivnih pregleda Ministarstvo zdravlja Republike Srbije svakog vikenda preko Domova zdravlja organizuje preventivne preglede.Veliko intersovanje u Kovinu bilo je ultrazvuk štitne žlezde i analize hormona kada je za nekolko sati pregledano oko 200 žena.

U cilju ranog otkrivanja karcinoma kada je bolest u početnoj fazi prognoze su dobre u Domu zdravlja u Kovinu rade se skrining pregledi na rano otkrivanje raka debelog creva,doje i grlića materice. Zahvaljući Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje svakog vikenda se organizuju preventivni pregledi.Veliko intersovanje žitelja Kovina i ostalih naseljenih mesta bilo je za ultrazvučne prelede štitne žlezde.

-Rađen je preventivni pregled štitne žlezde u okvviru koga su naši rediolozi radili ultrazvuk, dok je krv za hormone štitaste žlezde slata u Opštu bolnicu , a kome rezultati nisu bili dobri rađeni su dodatni. Zainteresovanost je bila velika, jer se hormoni štitne žlezde ne rade kod nas i nažalost bilo je dosta patoloških rezultata. Drugog vikenda smo radili preventivne preglede kardiovaskularnih oboljenj, rekla je Vesna Milanović Fići, specijalista medicinske biohemije.

U Kovinu u Domu zdravlja ne radi se pregled štitne žlezde, pa je intersovanje bilo ogromno .Ovakvi pregledi su dostupniji pacijentima jer mogu bez zakazivanja i lekarskog uputa da provere svoje zdravlje.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena