Yunet
 

Zdravlje

Inovativna metoda na Odeljenju urologije

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 24. mart 2024. • 09:23 •

Inovativna metoda na Odeljenju urologije

Inkontinencija, odnosno nevoljno oticanje urina iz bešike, javlja se u svim starosnim dobima i kod oba pola, ali znatno češće kod žena.Veliki broj žena koji se suočava sa ovim problemom krije i stidi se. U Opštoj bolnici rade se operacije koje otklanjaju ove problem ali su poznati po tome što žele da uveduiI inovativne metode. Nedavno je na Odeljenju urologije urađena operacija inovativnom metodom.

Obavljamo inovativnu metodu u urologiji zove se balting uretre koje pomaže u nevoljnom umokravanju .Planiramo da radimo ovu metodui kod nas je gost iz Šibenika doktor Mojsović da nam pokaže da nas obuči i da i mi kod nas možemo to da primenjujemo, rekla je Dr Slađana Kovačević načelnica Urologije.

Pednost ovakve hiruške intervencije jer se koristi novi materijali zahvaljući kojoj se ženama poboljšava kvalitet života i rešava se neprijatnih simptoma koji je sputavaju da normalno živi.

Najveća prednost ove metode što je lako izvodljiva i dobra je za pacijenticu jer ona doslovno odmah nakon operacije može ići kući.Nema nus pojava i nema komplikacija , radi se o novim materijalima koji se koriste u estetskoj hirurgiji a ovde ćemo ih koristiti u područuju urologije.U području stresne inkontinencije i pomaže ženama da savladaju taj problem i da nastave dalje normalno da žive.Operacija koja je nezahtevna za pacijenta a donosi značajno poboljšanje kvaliteteta života pacijenta, rekao je doktor Mojsović.

Ubuduće će se ova nova metoda primenjivati i u pančevačkoj bolnici što će omogućiti ženama da se lakše odluče na operaciju i nastave normalno da žive .

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena