Yunet
 

Zdravlje

Crveni krst Pančevo domaćin kviza „Šta znaš o zdravlju?”

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 22. mart 2024. • 16:49 •

Crveni krst Pančevo domaćin kviza „Šta znaš o zdravlju?”

Crveni krst Pančevo je i ove godine domaćin kviza „Šta znaš o zdravlju?“. Tokom prethodnih nedelja prijavljene takmičarske ekipe su, sa svojim nastavnicima, imale priliku da se pripreme na određene teme u oblasti koje se nalaze u priručniku Crvenog krsta „Razvoj i zdravlje adolescenata“. Ipak, primarni cilj ovog kviza je proširiti svest o važnosti zdravlja među mladima, ističe Milica Todorović, sekretar Crvenog krsta Pančevo.

„Ideja svega ovoga je da sa mladima porazgovaramo, zajedno sa Zavodom za javno zdravlje koji je naš tradicionalni partner, o svim aktivnostima koje se tiču podsticaja, prevencije i brige o zdravlju mladih, pa i svih ostalih kategorija. Pored takmičenja, danas će se pričati o još nekim temama, a to su teme koje će ih podstaći da dodatno brinu o sebi, da tu brigu prenesu i na svoje roditelje, i da zajedno sa njima rade na prevenciji zdravlja“, rekla je Milica Todorović.

Ovaj kviz organizovan je u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje Pančevo, koji redovno pomaže i učestvuje u akcijama koje organizuje pančevački Crveni krst, kaže doktorka Dragana Antonijević – Đorđević.

„Zavod za javno zdravlje Pančevo redovno podržava sve akcije Crvenog krsta, tu smo uvek da im damo podršku, pogotovo zato što se radi o mladim ljudima, koji žele da iskažu svoje znanje. Mi smo tu da vidimo koliko su naučili, znamo da jesu, ali moraćemo da izaberemo nekoga ko je najbolji, i ko će nas dalje predstavljati“, rekla je doktorka Dragana Antonijević Đorđević.

Prvo su se takmičili učenici od 6. do 8. razreda osnovnih škola, dok će učenici 1. i 2. razreda srednjih škola svoje znanje pokazati u petak 22. marta, u prostorijama Crvenog krsta Pančevo.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena