Yunet
 

Zdravlje

Svaka kap krvi znači, apeluju iz Crvenog krsta Pančevo

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 12. mart 2024. • 11:44 •

Svaka kap krvi znači, apeluju iz Crvenog krsta Pančevo

Pančevci su se do sada odlično pokazali na testu humanosti. Kako saznajemo u Crvenom krstu Pančevo, dosadašnji odziv građana da budu humani i daju krv svake srede je zadovoljavajući

Možemo reći da smo zaista zadovoljni proteklimperiodom, odnosnobrojemjedinicakrvikoje su prikupljene tokom poslednjih desetak, petnaestak dana. To je zaista zahvaljujući upravo svim našim sugrađanima i sugrađankama, divnim ljudima koji dođu na naše akcije sredom, pruže ruku za život i pomognu nekom u lečenju, pomognu da se bebe rode, pomognu da njihova krv bude nekome lek, rekla je MilicaTodorović, sekretarka Crvenog krsta Pančevo.

To što je tako trenutno, ne znači da možemo da budemo potpuno opušteni i ne znači da treba da prepustimo sve sreći. Sreća je, u stvari, u nama, sreća je u radosti davanja. Molimo naše građane i građanke da nastave da se odazivaju na naše pozive. Ako nastavimo na isti ovakav način da prikupljamo jedinice krvi možemo reći da ćemo biti malo mirniji i malo bezbednije i to je ono ka čemu težimo. Težimo ka tome da jedinica krvi čeka onoga kome je ona potrebna.

Svake srede od devet do dvanaest, i svake poslednje srede u mesecu od 13 do 17 časova u prostorijama Crvenog krsta Pančevo u Ulici Žarka Zrenjanina broj 15 možete dati krv .

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena