Yunet
 

Zdravlje

Lažni pozivi

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 18. februar 2024. • 18:20 •

Lažni pozivi

Ekipe Hitne pomoći 24 sata pružaju pomoć našim sugrađanima, nažalost dešava se da na teren izađu a da se radi o lažnom pozivu. Iz Hitne pomoći upozoravaju da jedan lažni poziv možda sprečava ekipu da stignu na mesto gde je ugrožen ljudski život.

Služba 194 koja je na usluzi našim građanima 24 sata i spaava živote što je i njihov posao , prima i pacijente koji nespadaju u prvi red hitnosti želeći da pruži lekarsku pomoć svima koji je zatraže. Telefonski pozivi uplašenih i uspaničenih ljudi koji zovu za pomoć svojih najbližih i ekipa Hitne pomoći stiže u najkraćem roku.. Preplašeni su i sugrađani kojima tokom noći na vrata zakuca ekipa Hitne pomoći iako im oni nisu uputili poziv Ekipa koja žuri da nekom pomogne shvate da se radi o lažnom pozivu koji nisu retkost.

Na teritoriji Opštine Pančevo ima sela kojima takođe pružamo pomoć imamo tri ekipe u noćnim smenama i zaista je veliki problem kada imamo lažni poziv , što se češće dešava u noćnim satima.Kada ekipa primi poziv i izađe na teren i na tom mestu nema onih kojima je potrebna pomoć ili se niko nejavlja. Ekipa je u tom trenutku u problemu jer je možda baš tada naša pomoć potrebna nekom drugom kada je u pitanju srčana isuficijencija ili infarkt.

Telfonski pozivi u Hitnoj pomoći se snimaju i postoji način da oni koji se poigravaju kada lažno zovu službu 194 mogu biti kažnjeni.

30 Može biti otkriven identifikatori postoje, međutim to zahteva i saradnju policije ako se to ponavlja biće uključen MUP i tako se rešava problem lažnih poziva.

Iz Hitne pomoći upozoravaju da jedan lažni poziv sprečava ekipu da stignu na mesto gde je ljudski život ugrožen dok je nekom zabava da se lažno predstavlja i upućuje poziv.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena