Yunet
 

Zdravlje

Umerenost u jelu i piću jedan od uslova da budemo zdravi

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 12. februar 2024. • 11:27 •

Umerenost u jelu i piću jedan od uslova da budemo zdravi

Prava reč je umerenost u svemu pa tako u hrani ali i u piću ali nije to tako jednostavno .Pokušaj da se na mnoge načine skine višak kilograma nije uvek dobar a da li smo se nekada zapitali kako je našim organima za varenje i kolko naš organizam pati i toleriše prekomerno konzumiranje hrane, slatkiša, pića i ostalih đakonij koje volima i teško ih se odričemo.

Umerenost, raznovrsnost i uobročenost0.350.49 Veliko opterećenje za naš u žuč i pankreas , praćeno podrigivanjem .Mora da se vodi računa da budete umerenw u hrani da se izbegava masna hrana i slanu hranu. Ne možemo baš odoleti ali ipak moramo da malo smanjimo. Ceo oirganizam trpi posebno seodnosi na naše hronične bolesnike na ljude sa hipetenzijijom i dijabetesom, kardio vaskularne pacijente pa i na zdrave ljude mora čovek biti umeren rekla je dr Mirjana Nikolić.

Kažu da je potrebno samo nekoliko nedelja da se adaptiramo na manji unos hrane posebno testenine i slatkiša i da vidimo rezultate. Dijete uz pomoć kojih skidamo naglo veliki broj kilograma pogunbe su po naše zdravlje treba da naučimo da se kontrolišemo da u naš dan uvedemo šetnju ili neki trening doneće nam lepši izgled, bolji san lakše kretanje i bolje zdravlje za ceo naš organizam i to bi trebalo da bude podstrek da nastavimo da živimo zdravo.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena