Yunet
 

Zdravlje

Dom zdravlja: Gužve zbog virusa

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 8. februar 2024. • 15:16 •

Dom zdravlja: Gužve zbog virusa

Gužve u ambulantama Doma zdravlja su načešće zbog pacijenta koji dolaze zbog repiratornih infekcija , praćenih temperaturom i kašljem. Doktorka Ana Mitrić ističe da se uglavnom radi o virusnim infekcijama.

Broj obolelih od respiratornih infekcija je u porastu , gužve u ambulantama su najčešće zbog pacijenta koji se žale na neke od simptoma respiratornih infekcija gornjih disajnih puteva. Tako je i u Zdravstvenoj stanici „Mladost“, istakla je doktorka Ana Mitrić.

– Kod nas je videli ste puna čekaonica , većina ljudi sa virusnim infekcijama imaju povišenu temeraturu , kašlju nije dokazano da li imaju veliki kašalj. Većina pacijenta dobija simptomatsku terapiju koja snižava temperaturu , protiv kašlja , retko ko dobija antibiotik jer su uglavnom bakterijske infekcije.

Uporan kašalj i temperatura često dovode do bronhitisa ali su upale pluća ređe napominje doktorka.

Na plućima ima bronhitisa ,obično u početnoj fazi , upale pluća nije bilo u našoj ambulanti, rekla je dr Ana Mitrić.

Savet lekara da pored lekova koje pijetemorate da odležite ne na bolest preležite na nogama kako većina nas radi. Ukoliko nenmamo vremena da se izlečimo tada može doći do komplikacija koje nas posle svakako primoraju da se vratimo u krevet.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena