Yunet
 

Zdravlje

Dom zdravlja : Izmenjen način zakazivanja pregleda telefonom

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 7. februar 2024. • 15:40 •

Dom zdravlja : Izmenjen način zakazivanja pregleda telefonom

Od ponedeljka u zdravstvenim stanicama Domu zdravlja uveden je nov način zakazivanja telefonskim putem kod izabranog lekara . Pacijenti pozivanjem svoje ambulante u dva vremenska termina zakazuju preglede kod izabranog lekara, a ne kako je bilo ranije pozivanjem tokom celog dana .

Novi način zakazivanja telefonskim putem kod izabranog lekara počeo je da se primenjuje 5. februara u ambulantama Doma zdravlja Pančevo, zakazivanje pregleda putem telefona u svim zdravstvenim stanicama obavlja se na drugačiji način. U toku dana pacijenti u dva vremenska termina mogu zakazivati preglede putem telefona, rekla je Dušanka Pavlica, medicnska sestra u Zdravstvenoj stanici “Novi svet”.

– Pacijenti zovu ambulantu po ceo dan, mi nismo u mogućnosti da se posvetimo poslu I pacijentima koji su nam prioritet. Novi način zakazivanja je sat vremena prepodne, sat posle ,i gde ćemo mi ispoštovati da mogu da zakazuju .Pre podne od 11-12 h i popodne os 17do 18 sati . Tehničar će biti izdvojen samo za javljanje za po tih sat vremena, rekla je Dušanka Pavlica.

Pacijenti koji žele I koji su navikli mogu I dalje lično da dolaze I zakazuju pregelde. Takođe, zakazivanje pregelda kod izabranog lekara može se obavljati I preko kol centra na broj telefona 011-362oooo

– Nama će olakšati u smislu da ćemo moći više da se posvetimo svom poslu, preventivi , svom timskom lekaru jer smo mi timske sestre, a bićemo dostupni po tih sat vremena tim istim pacijentiama, dodaje Pavlica.

Da podsetimo pacijente, od početka nedelje telefonskim putem preglede kod izabranog lekara mogu da zakažu u terminima od 11do 12 I od 17 do 18 sati.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena