Yunet
 

Zdravlje

Renovirana ambulanta u Idvoru

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 29. januar 2024. • 16:47 •

Renovirana ambulanta u Idvoru

Zahvaljući Pokrajisnkoj Vladi , sekretarijatu za zdravstvo ambulanta u Idvoru dobila je potpuno novi izgled, rekonstruisan je u potpunosti što je od velikog značaja za žitelje ovog sela koje će sada pored izabranog lekara , dobijati usluge stomatologa a otvorena je i apoteka .

Posle dugog niza godina renoviran je Dom zdravlja u Idvoru zahvaljući novcu koji je obezbedio Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, istakao je dr Sorinel Živojin, direktor Doma zdravlja Kovačica

– Zahvaljući Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo koji je izdvojio veliki novac i Idvor je dobio ultranovu ambulantu, imaće i stomatologa, što do sada nisu imali, kao i apoteku . Dorađene su prostorije i za stomatologiju i apoteku, kompletno je promenjena sva instalacija grejanje, vodovod i kanalizacija sve je novo. Stomatolog će da radi petkom , za početak jedom nedejlno a po potrebi ćemo dodavati , radiće načelnica koja je specijalista i dečije stomatologije , rekao je dr Živojin.

Opština Kovačicaje od pokrajine dobila i sanitesko vozilo za dijalizu, koje je od izuzetnog značaja jer prevozi pacijente na dijalizu u pančevčku bolnicu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena