Yunet
 

Zdravlje

U potpunosti opremljen Dom zdravlja u Kovačici 

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 26. januar 2024. • 14:58 •

U potpunosti opremljen Dom zdravlja u Kovačici 

Rendgen, sanitet za dijalizu, tri ultra zvuka, samo su deo opreme koju je Dom zdravllja u Kovačici dobio prošle godine. Zahvaljući novoj opremi, sada se u Domu zdravlja rade I mnogi specijalistički pregledi

U Domu zdravlja Kovačica tokom prošle godine dosta je urađeno, zahvaljuići Ministarstvu zdravlja Republike Srbije, Pokrajinskoj vladi, IPA projektima i Lokalnoj samoupravi obnovljena je oprema koja decenijama nije zanavljena sa najsavremenijim apartima .

Sorinel Živojin direktor Doma zdravlja Kovačica

-Mnogo je urađeno. Ako krećemo od opreme, od Republike smo dobili rendgen, ultra moderan , dobili smo sanitet za dijalizu od Pokrajine koji mnogo znači jer imamo mnogo pacijenata koji se dijaliziraju , sa sedištima i rampom za invalide. Mogo opreme preko IPA projekta, od Rumuna tri ultrazvuka . Od građevinskih radova fasade u svim selima i unutra i spolja, to je sve išlo preko Lokalne samouprave ili iz sopstvenih sredstava, rekao je za RTV Pančevo Sorinel Živojin, direktor Doma zdravlja Kovačica.

Za Dom zdravlja u Kovačici direktor ističe da zahvaljući opremi koju su dobili mogu da obavljaju specijalističke preglede i postali su jedna vrsta mini bolnice koja svojim pacijentima pruža širok spektar zdravstvenih usluga.

– Ultrazvuk srca se radi kao vanstandardna usluga, mala sala za hiruške intervencije. Imamo za vozače lovce, to je medicna rada , endokrinolog , internista, nefrolog… imamo sve , ističe direktor Doma zdravlja Kovačica.

Domovima zdravlja nepripadaju takozvane vanstandardne usluge ,lekari specijalisti rade u bolnicama Kako bi se manjile gužve i omogućilo žiteljima Kovačice koji žele da specijalističke preglede obavljaju u Domu zdravlja u svom mestu usluge se naplaćuju po minimalnim cenama ,ističe direktor Živojin .

– Mi da bi rasteretili Opštu bolnicu Pančevo , to smo uveli u u Domu zdravlja pošto imamo kadar te usluge ne pripadaju Domu zdravlja ,mi te usluge naplaćujemo pacijentima da bi platili te ljude .Stavili smo minimalne cene u odnosu na privatnike, da ne kažem za trista puta toliko od prilike košta put do Pančeva koliko se ovde naplaćuje, rekao je Sorinel Živojin, direktor Doma zdravlja Kovačica.

Zahvaljući IPA projektu Dom zdravlja u Kovačici ugrađen je lift koji je bio neophodan teško pokretnim pacijentima i starijim osobama, jer se Odeljenje fizikalne terapije nalazi na spratu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena