Yunet
 

Zdravlje

Pozitivni pomaci u medicinskom kadru i unapređenje specijalističkih usluga

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 16. januar 2024. • 15:09 •

Pozitivni pomaci u medicinskom kadru i unapređenje specijalističkih usluga

U Opštoj bolnici za poslednjih sedam godina zaposleno je preko sto mladih doktora , mnogi su se vratili sa specijalizacija. Biće i novih laboratorijskih analiza iz oblasti reumatologije, endokrinologije i pacijenti će moći da zakažu lakše specijalistički preglede kod lekara kod kojih su najveće gužve istakla je PR pančevačke bolnice doktorka Slađana Kovačević.

Krajem prošle godine u Opštoj bolnici zaposlen je veliki broj lekara i medicnskih sestara i zahvaljući odgovornom poslovanju menadzmenta bolnice u Specijalističkom centru se ukazala mogućnost da se laše dolazi do pojedinih lekara specijalista.

  • Tu je interno ima mlade lekare dosta ih je na subspecijalizaciji i pokušavamo da nadoknadimo sve subspecijalnosti koje nam nedostaju a koji su traženi. Želimo da naši pacijenti dobiju adekvatnu zdravstvenu zaštitu i mi ćemo vas blagovremeno obavestiti kako koji lekar dolazi sa subspecijalizaciji. Oni su mladi,vredni puni znanja i žele da rade i popuniće internističku službu. Biće i novih laboratorijskih analiza koje će oni uvoditi što se tiče reumatologije, endokrinologije i lakše ćete moći da zakažete specijalistički pregled gde se suštinski najviše čeka.Kod kardiologa, endokrinologa a sada imamo i mladu doktorku reumatologa i to će biti pojačanje.

U Opštoj bolnici za sedam godina zaposleno je sto lekara , na taj način se prevazilaze svi kadrovski problemi što je velika prednost u odnosu na druge bolnice. Mnogi lekari su uskoro vraćaju sa specijalizacija i subspecijalizacija.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena