Yunet
 

Zdravlje

Zbog opijanja kod lekara

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 9. januar 2024. • 15:18 •

Zbog opijanja kod lekara

Praznici su vreme kada se popije čašica više, ali nažalost nekada dolazi i do trovanja alkoholom .Tako je bilo i tokom proteklih praznika, kada su neki pacijenti završili na Institutu za toksikologiju.

Za dobro raspoloženje ali i cirkulaciju, kod nas je uobičajeno da se popije čašica žestokog pića. Nažalost, posebno mlade osobe koje ne piju alkohol često nemaju kontrolu i dođe do opijanja. Svake noći a posebno vikendom i tokom praznika, povećan je broj osoba koje su potražile pomoć lekara .Iako je veoma važno da osoba kaže šta je konzumirala, da li je samo akohol ili lekovi i neke opojne droge pacijenti najčešće ne kažu potpunu istinu, ističe dr Milica Velinović.

Najčešće lekari ne gube vreme da ne bi došlo do toksičnog ishoda, posle internističkog pregleda šalju na toksikologiju. Najčešće se dešava da te verbalne inform,acije nisu objektivne a mi nemamo potvrdu da je tako ali je tu toksikološka služba i kada se izvadi krv .3.58

OFF Na institutu za toksikologiju uglavnom se sve dobro završi po pacijenta ali je najvažnije ukoliko prijatelji primete da osobi nije dobro da odmah pozovu Hitnu službi i iskreno kažu šta je konzumirano kako bi lekari mogli što pre da ukazu pomoć .

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena