Yunet
 

Zdravlje

Nije bilo manje pacijenta u Urgentnoj službi bolnice ni tokom praznika 

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 9. januar 2024. • 14:56 •

Nije bilo manje pacijenta u Urgentnoj službi bolnice ni tokom praznika 

Tokom praznika broj pacijenta u Prijemno urgentnoj službi Opšte bolnice nije se smanjivao. U proseku je dnevno pregledano, samo u ovoj službi,- do sto pacijenta. Pomoć je najčešće ukazivana hiruškim i internističkim pacijentima.

Blizu sto pacijena svakog dana u Urgentnoj službi Opšte bolnice koja prima hitne pacijente bude pregledano. Ni tokom praznika gužve se nisu smanjivale, istakla je dr Slađana Kovačević PR pančevačke bolnice.

-Vredno smo radili i tokom praznika, bio je veliki prtisak. Negde je od 80 do 100 pregelda odrađeno svakog dana, to je i prosek i kada nije praznik .Nije bilo manje pacijenta tokom praznika, a uglavnom su se javljali standardno internistički i hiruški pacijenti .Možda će posle ovog snega biti povećan broj pacijenata za ortopede .Nije se ništa izdvajalo tokom praznika ali prilično veliki broj tokom praznika.

Nažalost, tokom praznika bilo je povređeivanja i pirotehničkim napravama ali i pacijenta koji su završavali na bolničkom lečenju zbog opijanja .Takođe , bilo je saobraćajnih nezgoda ali u nešto manjem broju. Pao je i prvi sneg oprez pešaci ali i i vozači kada su zimski vremenski uslovi neophodna je dodatna opreznost.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena