Yunet
 

Zdravlje

Počela obuka kardiologa

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 15. mart 2023. • 17:07 •

Počela obuka kardiologa

Počela dodatna obuka kardiologa u Opštoj bolnici na jednom od najsavremenijih ultrazvučnih aparata za pregled srca koji je nedavno stigao u pančevačku bolnicu. Profesorka Zorica Mladenović dolaziće u našu bolnicu kako bi pokaza svojim kolegama da urade i neke dodane intervencije na ovom aparatu za koje su pacijente slali u druge Kliničke centre.

Pančevačka bolnica jedna je od retkih koja je dobila kardiološki ultrazvučni aparat najsavremenije generacije.Ovaj aparat će unaprediti postojeću dijagnostiku u pančevačkoj bolnici i mogućiti da se otkriju pojedine kardiološke bolesti koje se ultrazvučnima aparatima starije genetracije nisu bili vidljivi .Naši kardiolozi već rade preglede na ovom ultrazvuku a čuvena profesorka doktorka Zorica Mladenović dolaziće u našu bolnicu kako bi obučila naše lekare.

Kod nas u goste je došla profesorka Zorica Mladenović koja radi na VMA koja je jedna od najvećih eksperata u Srbiji .Na aparatu postoje dodane funkcije koje se mogu postaviti brže I lakše dijagnozu koja će odrediti da li pacijta treba lečiti lekovima ili operativno.3.16Zahvaljući sondi koji ima ovaj ultrazvuk kardiologu je omogućeno da uradi I neke dodane intervencije za koje su se pacijenti slali u Kliničke centre.

3.44 Nabavka ovog aparata I edukacija će omogućiti da dodatne metode kardiološke građani Južnog Banata mogu sada da urade u našoj bolnici.4.01

Opremljen je i nov kabinet u kome se nalazi ultrazvuk srca, uz aparat je kupljena sonda uz pomoć koje se može ulaskom u jednjak videti i promene na srcu koje se ne vide klasičnim ultrazvučnim aparatom. Cilj naših lekara da dodatnom obukom isskoriste sve mogućnosti kardiološkog ultrazvuka I pacijenti dobiju najprecoizniju dijagnostiku kako bi lečenje bilo što bolje.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad