Yunet
 

Zdravlje

Ponovo rade stomatološke ambulante po selima

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 9. februar 2023. • 12:25 •

Ponovo rade stomatološke ambulante po selima

Stomatolozi Doma zdravlja ponovo pružaju svoje usluge pacijentima po selima. Ova usluga je veoma značajna jer pacijenti mogu u svom selu da dobiju kompletnu stomatološku slugu.

Sam odlazak kod stomatologa nije ni malo prijatan za mnoge. Od malena većina nas ima strah od zubara. Važno je o zubima i higijeni usta brinuti na vreme kako ne bi poseta kod stomatologa kada je neophodna proteza. Kako bi žitelji naseljenih mesta imali lakšu dostupnost stomatologu ponovo rade stomatološke ambulante po selima.

„Mi i dalje imamo ambulante po naseljenim mestima i ne moraju da dolaze u Dom zdravlja Pančevo.To se vidi i po učnku u radu ne motraju da dolaze kod nas a mi im pružamo kvalitetne usluge u njihovom mestu“, kaže dr Tihomir Mrenović načelnik Stomatološke službe Doma zdravlja.

Doktor Mrenović je istakao da zavalajući razumevanju Lokalne vlasti koja im omogućila pre svega kupovinu novih aparata Stomatološka služba Doma zdravlja punim kapacitetom.

„Mi za sada imamo dobru saradnju sa Lokalnom samoupravom što se vidi u kupovini novih aparata stomatoloških stolica a takođe uz projekat „ZAJEDNICI ZAJEDNO“, naveo je doktor Mrenović.

Na pacijentima je da iskoriste mogućnost da popravljaju zube na vreme kako bi bilo što manje protetskih radova. Doktor Mrenović voli da kaže da je proteza samo pomagalo i ne može u potpunosti da zameni ono što nam je priroda namenila.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena