Yunet
 

Zdravlje

Povećen broj obelelih mališana u Predškolskom dipsnazeru Doma zdravlja

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 6. februar 2023. • 15:23 •

Povećen broj obelelih mališana u Predškolskom dipsnazeru Doma zdravlja

Povećan je broj obolelih mališana u Predškolskom dipsnazeru Doma zdravlja ,najčešći razlog je zbog virusnih ali bakterijeskih infekcije istakla pedijatar Svetlana Jovanović.

Povišena temperatura, bolovi u grlu malaksalost samo su neki od simptoma koji roditelje uplaše i decu dovode kod lekara. Gužve su nastale jer su se nažalost nekako udružili i virusi i bakterije pa deca duže imaju temperaturu i potrebno je više dana da se organizam izbori.

Ima i virusa i bakterija više virusnih infekcija praćene sa povišenom temperaturom koje traju tri dana i do sedam dana . Imamo i streptnokoknih infekcija , bilo i dosta šalaha a i samih upala ždrela.To je najzastupljenije 1.14 1.19 To su bile i porodične infekcije i deca i roditelji imamo i gripa i kombinacije i kovida

Doktorka Svetlana ističe da se roditelji pored simptoma kao što je temperatura navode da se uplaše jer dete odbija da jede ali to nije razlog za paniku dodaje .

Boravak dece u kolektivu često dovodi do prenosa virusnih infekcija kao i bakterijskih i roditelji imaju utisak da je dete često bolesno .Najvažnije je ojačati imjuitet a to se postiže voćem i povrćem ali šetnjom i fizičkom aktivnošću.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena