Yunet
 

Zdravlje

Zajednička akcija dobrovoljnog davanja krvi

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 3. februar 2023. • 12:34 •

Zajednička akcija dobrovoljnog davanja krvi

Dve medijske kuće i društveno odgovorne kompanije „Alo medija sistem“ i „Borba“, rganizovale su zajedničku akciju dobrovoljnog davanja krvi koja je sprovedena u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije. Pozivu da daju krv, još jednom su se rado odazvali novinari, urednici, zaposleni u marketingu, računovodstvu, rukovodstvu kao i svi drugi dobrovoljci.

Direktor „Borbe“, Andrija Jorgić, naglasio je da ovo nije prva zajednička akcija u saradnji sa Alo Medija sistemom, već četvrta, čime ovakve vrste zajedničkih humanitarnih akcija polako postaju i tradicija.

Akciju dobrovoljnog davanja krvi ispratili su i lekari Instituta za transfuziju krvi Srbije, i tom prilikom objasnili prisutnima kako je davanje krvi korisno i za primaoca i za davaoca. Osim toga, Institut za transfuziju krvi nalazi se u konstantnom apelu, jer su velike nestašice krvi i sve krvne grupe su na samom minimumu, a posebno 0 grupa. Upravo zbog toga, ovakav vid akcija je od neizmernog značaja i svaka jedinica krvi u ovim trenucima je od neprocenjive važnosti.

“Drago nam je što na ovaj nači možemo nekome da pomognemo, jer znam koliko je jedna jedinica krvi značajna”, kažu dobrovoljni davaoci.

Značaj ovakvih akcija je ogroman, pogotovo zato što Zavod za transfuziju često apeluje na deficit krvi, zbog čega se svi koji mogu i koji su sposobni odazovu pozivu i daju krv. Svakoga dana svi građani koji to žele, a pri tom su zdravi, punoletni i osećaju se dobro krv mogu dati u Institutu za transfuziju krvi Srbije, Svetog Save 39, svakog radnog dana od 07-19 časova i subotom od 08-15 časova.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena