Yunet
 

Zdravlje

Ponovo se rade operacije dojke u bolnici

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 23. januar 2023. • 17:40 •

Ponovo se rade operacije dojke u bolnici

U pančevačkoj bolnici ponovo se rade operacije dojke koje su zbog kovida i nedostatka kadra prekinute. Sada su nove mlede snage počele da rade ove hiruške intervencije istakla je doktorka Slađana Kovačević piarka Opšte bolnice.

Pančevačka bolnica tokom kovida 19 bila je jedna od retih koja je imala i zelenu i crvenu zonu. Pored kovid pacijenta sve specijalističke ambulante su radile . Međutim u jednom trenutku zbog odlaska lekara u penziju nisu rađene operacije dojke.Od nedavno taj problem je prevaziđen i operacije se rade ponovo.

dr Slađana Kovačević PR Opšte bolnice

U interesu naših pacijenta angažovali smo doktora Nevena Jokića koji radi na institutu za Radiologiju Srbije , koji će dolaziti do nas i obučavati hirurge, mlade kolege koji će da rade operacije dojke.Radilo se to ranije ali zbog odlaska u penziju je prekinuto.Naš menađžment uvek podržava edukaciju .1.35

Operacije dojeke se već rade u Opštoj bolnici i olakšaće ženama koje se suočavaju sa ovom dijagnozom da sve završe u svom gradu a ukoliko je potrebna dalje lečenje upućuje se u zdravstvene centre u Beogradu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena