Yunet
 

Zdravlje

Tokom prethodne godine organizovane mnogobrojne akcije preventivnih pregleda

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 5. januar 2023. • 18:36 •

Tokom prethodne godine organizovane mnogobrojne akcije preventivnih pregleda

Centar za Prevenciju Doma zdravlja u prethodnoj godini imao je veliki broj akcija namenjen sugrađanima koji imaju povišene vrednosti šećera u krvi. Ovi pregledi su veoma značajni jer ukoliko se bolest otkrije na vreme sprečavaa se razvoj komplikacija bolesti.

Dijabetes ili šećerna bolest kako se u narodu najčešće pominje najčešće nema nekih posebnih simptoma a kada se oni pojave već je došlo do razvoja bolesti i neophodno je uvesti terapiju. Zato je Preventivni centar Doma zdravlja organizovao mnogobrojne akcije preventivnih pregleda tokom prethodne godine sa ciljem da se smanje mnogobrojne komplikacije koja ova bolest nosi sa sobom.

Pacijenti često neshvataju ozbiljnost bolesti i kompikacije koje šećerna bolest može da donese ukolko nivo šećera u krvi nije pod kontrolom .Razgovarajući sa sugrađanima koji imaju ovu hroničnu bolest najčešće ističu da piju terapiju ali mne vode računa o ishrani.

Ekipe Preventivnog centra Doma zdravlja obišle su sve ambulante u gradu i naseljenim mestima i obavile preventivne preglede. Akcije će biti nastavljene i tokom ove godine .

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena