Yunet
 

Zdravlje

Od Nove godine nove analize u ZZJZ Pančevo

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 24. decembar 2022. • 15:32 •

Od Nove godine nove analize u ZZJZ Pančevo

U mikrobiološkoj Laboratoriji Zavoda za javno zdravlja Pančevo rade se mnogobrojne analize. Od Nove godine radiće se analize na HPV viruse , kao analize koje su značajne za tudnice.

Tokom epidemije kovida 19 Zavod za javno zdravlje svakodnevno je radio veliki broj analiza na koronu. Zahvaljući dobroj opremi koja je obnovljena tri Pciar aparata koji se koridste za analize na kovid 19 mogu se primenjivati i za druge analize i smatra se da je to zlatni standar u mikrobiologiji. spec.mirobiologije Mirjana Dimitrijević ističe koje najčešće analize rade u Zavodu za javno zdravlje Pančevo.

Analize za klamidije smo radili i ranije sada na pc aparatu i od Nove godine radićemo na HPV viruse , radićemo skrining 2.30.11Interesovanje i veliki značaj obzirom da je jedan od najbitnijih faktora u patogenezi raka grlića meterice.228 3.35 Počinjemo da radimo eliza metodom citamgalo virus i herpes impleks viruse tako da smo sa te dve anize kompletirali torč koji nije značajan za opštu populaciju nego za trudnice koje bi trebalo obavezno da ih rade.

Prekomerna upotreba antibiotika stvara rezistetntos što je put za razvoj bakteriji klostridija čija analiza se radi u Zavodu za javno zdravlje.

Klostridja je bolnička bakterija na koju radimo analize i to nam stiže posle kovid epidemije jer je korišćeno jako puno antibiotikakoji obrišu normalnu fiziološku floru .
Svi žitellji Južnobanatskog okruga analize rade u pančevačkom zavodu za javno zdravlje .Nedavavno su ponovoo počeli radovi na završetku radova na zgradi Zavoda za javno zdravlje koja će omogućiti da se radi još veći broj analiza i adekvatan prostor kako za zaposlene tako i za pacijente.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad